Gamingbeurs 1UP mikt op liefhebbers, gezinnen en professionals tijdens eerste editie

vr 11/01/2019
Praga
2 reacties

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2019 vindt in Kortrijk XPO de eerste editie van 1UP plaats, een nieuw tweedaags game-evenement dat zich richt op zowel liefhebbers, enthousiastelingen, gezinnen, cosplay-fanaten en (future) professionals binnen de gaming-industrie.

Twee dagen plezier op 1UP Expo

Verspreid over verschillende hallen van Kortrijk XPO geeft 1UP twee dagen lang een platform aan gaming in al zijn vormen en stijlen. Zo valt er tijdens de twee dagen durende 1UP Expo heel wat te beleven voor jong en oud. Leef je uit met familie of vrienden in de arcade, maak kennis met game-ontwikkelaars in de ‘indie zone’, stap in een andere wereld in de cosplay-area, proef van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van augmented en virtual reality, of neem deel aan een eSports tournament van o.a. het immens populaire Fortnite of Smash Bros. Wie weet loop je er wel een internationaal bekende gamer tegen het lijf.. Selfie time!

Praktisch: vrijdag 15 februari (12u -  21u) en zaterdag 16 februari (10u – 19u).

Eén dag gameplezier kost je slechts €15, je twee dagen uitleven en laten inspireren kan voor €25. Toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12!

Get inspired tijdens 1UP Conference

Op vrijdag 15 februari verzamelt 1UP Conference een indrukwekkend aantal internationale sprekers uit de gamingindustrie die garant staan voor een dag tjokvol inspirerende talks en sessies. Komiek William Boeva zal er onder andere Kate Edwards (Geogrify), Robbert-Jan Brems (Unity), Chanel Summers (VR studios), Dave Voyles (Microsoft), Steven Leunens (4entertainment) en James Deighan (Mega Cat Studios) op het podium mogen verwelkomen. De conferentie mikt op (future) gaming professionals en mensen die hun interesse in gaming naar het volgende niveau willen tillen.

Praktisch: vrijdag 15 februari van 8u tot 19u. Early bird tickets beschikbaar.

Belgian Game Awards

Op vrijdag 15 februari worden tevens vanaf 19.30u -na de 1UP Conference- de Belgian Game Awards uitgereikt. Een gereputeerde jury zal verschillende categorieën binnen het Belgisch gamingwereldje bekronen, William Boeva neemt de uitreikingsshow voor zijn rekening. Het is de jaarlijkse hoogmis voor het kruim van de Belgische gamingindustrie, hét moment voor de ontwikkelaars om met hun verwezenlijkingen te pronken en de steeds groeiende Belgische gamingsector in de bloemetjes te zetten.

Door de steun van zowel de Flemish Games Association (FLEGA), de Wallonia Games Association (WALGA) als Screen.Brussels zijn alle landsdelen vertegenwoordigd en rekenen we op een grote opkomst van nieuwe en gevestigde talenten die België rijk is”, vertelt Dave Van de Maele, managing partner van Cronos Interactive en organisator van 1UP.

Praktisch: vrijdag 15 februari van 19u tot... (De Belgian Game Awards en aansluitende afterparty bijwonen kost €25.)

Voor meer informatie over deze nieuwkomer, of om je tickets nu al te bestellen kan je terecht op de officiële website.

 

Announcing 1UP Conf + Expo - A New Videogame Event in Belgium! from Leap Forward on Vimeo.

2reacties

Gaat top worden :) Hoop daar veel mensen van hier te ontmoeten ^^

Rating:0

Eindelijk een game beurs die dichter voor mij is .Vind Gameforce te ver woon in West-Vlaanderen Diksmuide.Dus Kortrijk is niet zover voor mij.

Rating:0