"Gamen is meer dan gewoon een videospel spelen"

wo 19/02/2020
Praga
3 reacties

Gamen, het is en blijft mijn favoriete hobby. En toch is niet elke speelsessie even plezant... De ene multiplayer pot gaat al eens beter dan de andere, de ene baas in een mmorpg gaat al eens sneller neer dan de andere, kortom sometimes you win, sometimes you lose... En met dat laatste heeft super gaming ster Ninja een probleem...

Hoe reageer jij eigenlijk wanneer je een wedstrijd verliest, tegen een te sterke tegenstander aanloopt of moeite hebt met een bepaalde puzzel? Zeg je dan van "och het is maar een game", en trek je het je verder niet aan, of smijt je jouw controller tegen de muur en ren je al vloekend de kamer uit? Bij mij is het meestal de tweede optie, namelijk boos en gefrustreerd worden... Niets zo vervelend dan een ganse avond raiden/dungeons doen om na uren te moeten beseffen dat je geen meter gevorderd bent en dat de baas nog altijd stevig in zijn schoenen staat... Of er maar niet in slagen om de een of andere reden om die ene levelbaas of monster neer te halen in een game als The Witcher 3 of Borderlands 3.

Dat is ook wat Ninja vindt. Hij is namelijk van mening dat gamers die voor optie 1 kiezen (och, het is maar een spel) hun hobby niet serieus nemen. Je moet willen winnen en strijden voor die overwinning. Als je boos en gefrustreerd bent, dan wil dat zeggen dat je het spel serieus neemt. Hij is van mening dat gamers, ongeacht of ze er nu geld mee verdienen of niet, hun hobby serieuzer moeten nemen. 

When you stop getting angry after losing, you’ve lost twice. The phrase it’s just a game is such a weak mindset. You are ok with what happened, losing, imperfection of a craft. When you stop getting angry after losing, you’ve lost twice. ” zegt de man die nu furore maakt op Mixer. “There’s always something to learn, and always room for improvement, never settle.

Dus hoe reageer jij na een nederlaag? En heeft Ninja gelijk of zal het altijd maar een spelletje blijven? 

3reacties

en in the end ... it's still a game. Simpel

Rating:0

Je kunt ook anders denken en zeggen van we doen door tot je het haalt. Ipv met controllers zitten te smijten gelijk een klein kind. Toont weinig karakter als je zo vlug gefrustreerd raakt

Rating:0

Frustratie brengt een dip in concentratie met zich mee. Ik heb zelf vroeger genoeg materiaal in het rond gesmeten, dat is nu voorbij. Maar de frustratie geraak ik nooit kwijt.

Rating:0