"Gamen aan supersonische snelheden met Giga Speedboost van Telenet"

vr 04/10/2019
Kevin
6 reacties

1 Gigabit per seconde. Het is een duizelingwekkende downloadsnelheid en Telenet brengt ze als eerste internetprovider in de Belgische huiskamers. Games livestreamen via Twitch of de allerlaatste game, patch of update downloaden doe je voortaan aan waanzinnige snelheden met de Giga Speedboost.

Advertorial

Internetsnelheden zijn tegenwoordig belangrijker dan ooit geworden voor gaming. Streamen vraagt een sterke internetverbinding, want je stuurt je beelden live de wereld in via een service als Twitch, YouTube of Facebook. Hoe beter je verbinding, hoe groter je je bitrate kan instellen en hoe kwalitatiever je image quality is. En in de omgekeerde richting werkt het ook. Gebruik je streaming services zoals Google Stadia of PlayStation Now - zowat de Netflix-diensten voor gaming - dan is sneller ook alleen maar beter. Want de data die je binnenhaalt - in dit geval een video stream van een game die elders draait – leidt met een Speedboost tot een veel betere beeldkwaliteit.

Daarnaast is de digitale verkoop van games aan een sterke opmars bezig. Zo verkoopt Electronic Arts (uitgever van onder andere Battlefield, FIFA, Apex Legends, Star Wars, The Sims,…) nu al de helft van haar titels digitaal. En games worden alsmaar groter qua file size. De graphics worden gedetailleerder, textures worden nog scherper en dat betekent - juist ja - meer data.

Telenet zorgt in dat opzicht voor een kleine revolutie in het gaming-landschap, want waren de lange downloadtijden tot voor kort een verkorting van je leven, dan maakt de Speedboost je digitale bestaan een stuk eenvoudiger. Neem nu bijvoorbeeld Tom Clancy’s The Division 2 of Red Dead Redemption 2. De games hebben een stevige download size van 90 GB en zouden aan een snelheid van 100 Mbps pas na een slordige 2 uur op je PlayStation 4-console staan. Aan 1 Gigabit per seconde is dat proces in goed tien (!) minuten afgerond. Om maar te zeggen dat je tijd veel beter besteed wordt.

En ook voor filmfanaten onder jullie maakt de Speedboost een wezenlijk verschil. Vanaf nu kan je de chips al maar beter bij de hand hebben wanneer je 4K-stream start!

Nog meer weten over de Giga Speedboost van Telenet? Dan klik je best hier!

6reacties

Kan er een kabeltje getrokken worden naar Nederland?

Rating:0

Wat is dit voor belachelijke reclame?!

PS now: 5Mbit
netflix 4k: 25Mbit
Stadia: 10Mbit

Rating:0

Telenet verhoogt de snelheden maar zwijgt in alle talen over de limieten van u data. Met andere woorden u 200 giga per maand is er nog sneller door en dat is nu net het tegenovergestelde van waar ik op zit te wachten.

Rating:0

Uw data***
Toch maar best even de kleine lettertjes lezen ;)
In de daluren mag u zoveel downloaden als u zelf wil. In de piekuren gaat dit over 750GB

Rating:0

Nog steeds weinig.

Rating:0

Of slimmer omgaan met je downloads..

Rating:0