Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aangeklaagd door PUBG-ontwikkelaar PUBG Corp.

di 29/05/2018
Lazlo
0 reacties

Fortnite heeft duidelijk het grote lot getrokken met de toevoeging van een gratis Battle Royale-modus. Hoewel de bedenker van het genre - Brendan Greene - het oorspronkelijk niet erg vond dat Epic Games zijn populaire formule gebruikte, klaagt de studio achter zijn game PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) hen nu aan met een copyright claim.

Concreet stapt PUBG Corp. naar de rechtbank in Seoul met de vraag formeel na te gaan of er te veel gelijkenissen zijn tussen Fortnite en PUBG.

De aanklacht is zelfs niet nieuw; al sinds januari 2018 ligt hij te wachten in de Koreaanse rechtbank. Wat valt ongeveer gelijk valt met de eerste keer dat de studio bezorgdheden uitte over de gelijkenissen tussen PUBG en Fortnite's Battle Royale-modus.

Opmerkelijk is dat het Battle Royale-concept niet door PUBG Corp. werd uitgevonden, maar door de modder Brendan Greene, die voor zijn werk aan PUBG eerst een mod voor Arma maakte, dat in H1Z1 alvast een eerste officiële uitvoering kreeg.

Greene gaf eerder al mee dat hij de Battle Royale-modus niet als zijn eigendom ziet, en dat die dus door eender wie gebruikt kan worden. Eén vereiste daarin is wel dat ontwikkelaars steeds een eigen take op het concept nemen. Iets waar Fortnite in theorie aan voldoet met de bouwmechanismen uit de base game.

Toevallig komt dit nieuws nu naar buiten, terwijl Epic enkele Fortnite cybercafé's plant te openen in de thuisbasis van PUBG Corp., Zuid-Korea.

Releasedatum
07/12/2018
Beschikbaar voor