Fortnite krijgt nieuwe spelmodus, genaamd Creative

wo 05/12/2018
Praga
0 reacties

Het ziet er naar uit dat er iemand bij Epic Games iets te loslippig is geweest... Normaal zou Epic Games tijdens de Video Game Awards groots uitgepakt hebben met een nieuwe spelmodus voor hun monstersucces Fortnite, maar dat liep dus even anders...

Update: Ondertussen heeft Epic Games bevestigd dat Fortnite Creative live gaat tezamen met Season 7 op 6 december. De eerste week kunnen enkel gamers met een Battle Pass aan de slag met deze nieuwe spelmodus.

Design games, race around the island, battle your friends in new ways and build your dream Fortnite. It’s all happening on your own private island where everything you make is saved,” voegt Epic er nog aan toe.

Fortnite zou dus, naast de populaire Battle Royale- en Save the World-spelmodi een nieuwe, derde spelmodus krijgen getiteld Creative. In deze, toch wel op Minecraft geïnspireerde, modus zou je dan je eigen levels kunnen bouwen en minigames, met uitzondering van al het Battle Royale-gedoe.

Creative mode zou dan verschijnen als een derde optie in Fortnites hoofdmenu, tezamen met Save the World (PVE) en Battle Royale (PVP). Je kan deze spelmodus overigens ook omschrijven als een uitgebreide(re) variant van de reeds bestaande Battle Royale Playground mode. Spelers krijgen een grote speeltuin aangeboden waarin ze dan volledig los kunnen gaan en hun eigen sandbox wereldje kunnen creëeren.

De vier eilanden waarmee je zelf aan de slag kan variëren in afmeting, vorm en ook terrein. Leuk is ook dat je je eiland kan saven, en er later dan kan aan verderwerken. Daarnaast heb je ook Featured en Personal worlds. Featured worlds zijn vooraf, en door Epic Games, gebouwde mappen die moeten dienen als showcase voor de diverse mogelijkheden waarmee je aan de slag kan.

Normaal zou deze spelmodus aangekondigd worden op de komende Game Awards, morgennacht, maar YouTuber Lachlan, die met Creative eerder aan de slag mocht, besliste daar dus anders over.

Creative Mode Leak mirror Credit: Lachlan from r/FortNiteBR
Releasedatum
25/07/2017
Beschikbaar voor