FIFA 18 on the go? Dit krijg je niet in de Switch-versie

vr 29/09/2017
Lazlo
0 reacties

FIFA 18 is ook dit jaar weer van de partij om de titel 'beste voetbalgame van het jaar' te proberen scoren. Niet alleen op de gebruikelijke platformen zoals PlayStation 4, Xbox One en pc, maar voor de eerste keer ook op Nintendo's hybride console: de Switch. Jammer genoeg boet die versie in aan features. Dit krijg je niet op de Switch-versie van FIFA 18.

Er ontbreken een hoop dingen op deze Switch-versie van FIFA 18.

Geen Squad Battles noch Weekend League

De modus is nog niet zo lang onderdeel van de FIFA-line-up aan modi, en verdient om de ene of de andere reden dus ook geen plaatsje op de Switch-versie van 18. Squad Battles laat je in FIFA Ultimate Team een roterende reeks wedstrijdjes spelen waardoor je op een leaderboard kan opklimmen. Ook de Weekend League - waarin je ieder weekend meestrijdt om unieke prijzen - zal zijn weg niet vinden naar Nintendo's hybride console.

Niet dezelfde looks en presentatie

Hoewel alle andere versies van de game een geüpdated look krijgen, met nieuwe presentatie features zoals specifieke overlays per competitie, extra victory-animaties wanneer spelers scoren, en een meer gedetailleerd publiek, zal je die niet tegenkomen in de Switch-versie. De Nintendo Switch krijgt zelfs een meer downgraded pakket wanneer het op dit vlak aankomt, want hij steunt voornamelijk op features uit FIFA 16.

Geen transfer-onderhandelingen of vrijgave clausule

FIFA 18 op de Switch moet het ook met minder diepgaande transfer-opties doen. Zo gebeuren de transfers weer gewoon via mail in de plaats van via een indrukwekkende cutscene. Ook kan je geen vrijgave clausule meer instellen voor je sterspelers. Het management-aspect van FIFA 18 is op de Nintendo Switch met andere woorden niet echt een hoogvlieger.

Niet alle formaties doen mee op de Switch

Tactici komen op de Nintendo Switch ook minder aan hun trekken, want een reeks opstellingsformaties blijven pijnlijk afwezig op deze versie van FIFA 18. Niet dat de meer casual FIFA-speler hier een fuck om geeft, maar het is toch een vreemd gemis. Maken die enkele extra opstellingsmogelijkheden echt zoveel gebruik van de andere platformen hun unieke kracht dat die niet thuis horen op de Switch? Dat lijkt ons toch straf ...

Oké, de Switch-versie van FIFA 18 is niet de meest complete ervaring van de nieuwe voetbaltitel, dat is wel duidelijk dankzij deze oplijsting die USGamer netjes voor ons uittekende. Maakt dat echt uit?  Dat hangt van jouw persoonlijke mening af natuurlijk. Het is geweldig om on the go wat FIFA-wedstrijdjes uit de losse pols te kunnen schudden, en de Switch lijkt het ideale platform om een snel potje met je vrienden op te starten. Wat denk jij? FIFA 18 op de Switch, je moeite waard of niet?

Releasedatum
29/09/2017