Fallout Shelter brengt meer op dan Candy Crush Saga in UK en VS

Fallout Shelter, slechts een van de vele verrassingen die we de voorbije E3-persconferenties zagen, brengt in sommige landen momenteel meer geld op dan Candy Crush Saga.

Dat blijkt uit recente cijfers op analytische website App Annie. Bethesda's promotionele mobiele spelletje, dat sinds enkele dagen beschikbaar is in Apple's App Store, staat momenteel op de derde plaats in de rangschikking van best verdienende titels op het digitale platform binnen de Verenigde Staten en Groot-Brittanië. In Canada bekleedt de game de vierde plaats en binnen Europa pronkt de titel in menig land in de top vijf. Het is sinds december 2014 geleden dat een game tijdelijk Candy Crush Saga van de derde plaatst stootte. Toen ging het om King Games zijn andere game in de reeks; Candy Crush Soda Saga.

De cijfers zijn best verbazingwekkend, aangezien de top drie best-verdienende games in de lange lijst de klemtoon op financiële winst leggen. Denk zo maar aan Candy Crush Saga zijn systeem om levels vrij te kopen. In tegenstelling tot dat soort microtransacties, telt Shelter maar een vorm van inkomen; een verrassingslootpakket dat geheel vrijblijvend te kopen valt en over het algemeen impactloos is voor de gameplay.

Hoeveel  Fallout Shelter nu juist dagelijks opbrengt, is nog ongekend, maar wetende dat Candy Crush Saga tijdens het eerste kwartaal van 2015 zo een 2 miljoen dollar opbracht, kan je rekenen dat Bethesda hier een flinke duit mee binnenrijft.

Fallout Shelter werd eerder deze week officieel beschikbaar gesteld voor iOS-apparaten. De game maakte deel uit van Bethesda's eerste E3 persconferentie ooit en benadrukt de recente aankondiging van Fallout 4, dat eind dit jaar in de rekken ligt. Android-gebruikers moeten nog even geduld uitoefenen voor ook zij aan de slag kunnen met Shelter, want de game is nog steeds in ontwikkeling voor dat platform.

Releasedatum
11/10/2015
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments