Facebook en Ubisoft denken aan VR-samenwerking voor Splinter Cell en Assassin's Creed

do 11/07/2019
Praga
0 reacties

Krijgen we dan binnenkort toch een nieuwe Splinter Cell? En gaat de nieuwe, of een nieuwe Assassin's Creed-game de VR-toer op? Dat kan!

Volgens bepaalde bronnen en geruchten in 'het wereldje' is het niet ondenkbaar dat Facebook en Ubisoft de handen in mekaar slaan en een samenwerking aan gaan voor een VR-versie van zowel Splinter Cell en/of Assassin's Creed. Of het volwaardige games zullen worden of zogenaamde VR-ervaringen, dat is nog niet geweten. Of het verhaal waar is, is trouwens ook nog niet geweten maar bon.

Facebook zou op deze manier de populariteit en het succes van zijn Oculus een boost willen geven. Met andere woorden Oculus VR in de kijker plaatsen, meer VR-sets verkopen en bijgevolg ook meer tijd doorbrengen op Facebook zelf.

De enige reactie van Facebook op deze berichten luidt trouwens als volgt: "We kunnen geen commentaar geven over specifieke samenwerkingen, maar blijven ons richten op het uitbreiden van onze bibliotheek en het bereiken van een breder gamepubliek."

Jason Rubin, vice president of special gaming initiatives (en voormalig head of content bij Oculus en co-founder van Naughty Dog, zou dit project in goede banen moeten leiden.