s
r

Er is net een nieuwe game aangekondigd rond de Belgische stripheld Kuifje

Wel, deze kwam vanuit het niets. Ontwikkelaar Microids heeft net bevestigd dat ze druk bezig zijn met een game rond Kuifje en Bobbie (of zoals ze in het Engels beter bekend staan 'Tintin and Snowy').

Het spel zal zowel verschijnen op pc als op consoles en wordt een action-adventure. Het persbericht bevestigde alvast dat ook kapitein Haddock, professor Zonnebloem en de klungelige detectives Jansen en Janssen hun opwachting zullen maken.

Het is ondertussen alweer meer dan 9 jaar geleden dat er een Kuifje-game op de markt kwam. The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, gebaseerd op de gelijknamige film van Steven Spielberg en Peter Jackson en uit de stal van Ubisoft, was onderhoudend maar geen gigantische hoogvlieger.

Hopelijk weet Microids hier wel iets van te maken, zij waren eerder al verantwoordelijk voor het fantastische XIII, de Syberia-reeks, Blacksad en de Asterix & Obelix-games. Ze kennen hun weg dus wel in het hele strip-naar-game-gebeuren. "Onze teamleden zijn grote fans van de beroemde Belgische reporter (bedacht door Hergé) en zullen hun best doen om de reeks te eren met een fantastische game", zo liet de ontwikkelaar weten.

"De landing op de maan blijft nog steeds één van de meest iconische momenten uit de Kuifje-stripreeks."

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments