s
r

Er is een nieuwe videogame rond de Belgische stripreeks De Smurfen op komst

Na een nieuwe game rond de Belgische stripheld Kuifje, is er nu een nieuwe game in de maak rond een ander Belgisch paradepaardje, namelijk De Smurfen. Voor wie De Smurfen niet zou kennen, yep die mensen bestaan ongetwijfeld, hieronder een woordje uitleg.

De Smurfen, kleine blauwe dwergen (maar geen kabouters!) zeg maar, zijn stripfiguren die bedacht werden door de Belgische striptekenaar Peyo en mee vormgegeven door Yvan Delporte. De Smurfen werden oorspronkelijk ontworpen als nevenpersonages in een andere stripreeks maar kregen in 1959 een eigen stripreeks. Later verscheen er nog een tekenfilmreeks en zelfs twee liveactionfilms.

De Franse uitgever Microids en IMPS kondigen aan dat er een nieuwe videogame op komst is rond De Smurfen. Deze nieuwe 3D-action-adventure game, gebaseerd op Peyo’s stripverhalen, en ontwikkeld door OSome Studio, krijgt een gloednieuwe verhaallijn. Je zal alleen of met vrienden het avontuur tegemoet kunnen trekken, en dit uiteraard in het gezelschap van de bekendste personages uit het Smurfenuniversum.

Op welke platformen en wanneer de game zal verschijnen, konden we niet opmaken uit het persbericht.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments