En de beste opleiding ter wereld voor game development is...

Digital Arts & Entertainment van de Howest in Kortrijk!

Niets dan goed nieuws momenteel voor de Vlaamse gamesector! Uit een internationale competitie - genaamd The Rookies - voor jong creatief geweld is gebleken dat de richting Digital Arts & Entertainment van de Howest in Kortrijk de beste opleiding ter wereld (!) is om jezelf te ontpoppen als beginnend game developer of game designer.

In een interview met VRT NWS kon opleidingsdirecteur Roel Vandommele zijn geluk niet op: "Het is bijzonder fijn om te zien en voelen dat alle energie die we hierin steken resultaat oplevert." Vorig jaar nog prijkte Howest nog op plek nummer vijf in de categorie Next-Gen Gaming. Dit jaar pakt de hogeschool de eerste plaats voor beste opleiding voor game development en moeten scholen uit onder meer Zweden, Singapore en de Verenigde Staten de duimen leggen. 

Vandommele gaf nog mee dat de competitie scholen uit meer dan 38 landen omvat en dat de uiteindelijke tewerkstelling van de studenten het zwaarst doorweegt ten opzichte van de andere criteria. Good thing dus dat Minister van Cultuur Sven Gatz net nog één miljoen euro extra uittrok voor de Vlaamse gamesector.

Het moment om toch maar eens een carrière in de gamesindustrie te overwegen?

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments