eMLS en Australische e-league

di 06/03/2018
JelleV
0 reacties

Zowel de FFA, de Australische voetbalbond, als de MLS (Major League Soccer) richten een eigen esportscompetitie op.

FFA zet volop in op FUT

De Australische voetbalbond (FFA) is op de kar van de esports gesprongen. Ook zij starten met een eigen e-league, het virtuele broertje van hun Hyundai A-League. Alle clubs in deze competitie hebben twee esporters, eentje per console. Per speeldag nemen de teams het zowel op PS4 als op Xbox tegen elkaar op. Beide resultaten worden opgeteld en dit zal dan de einduitslag bepalen. Er zullen negen speelrondes afgewerkt worden.

In april wordt er een Final Live-event gehouden waar uiteindelijk de winnaar bekendgemaakt zal worden. De winnaar van deze e-league zal zich kwalificeren voor de EA Sports FIFA18 Global Series Playoffs en ook kans maken om mee te spelen op de FIFA eWorld Cup.   

 

eMLS is grensverleggend

Begin dit jaar heeft de MLS bekendgemaakt dat ze samen met EA Sports de eMLS Cup oprichten. Vanaf dat moment hebben de MLS-teams hun zoektocht gestart naar het grootste FIFA-talent onder hun fans.

De eerste editie van deze eMLS Cup zal gespeeld worden tussen 5 en 8 april, tijdens PAX East in Boston. De inzet van dit toernooi is een plek in de EA Sports FIFA 18 Global Series Playoffs.

Wat de eMLS zo bijzonder maakt is het feit dat de MLS beslist heeft dat de teams minstens drie spelers uit de MLS moeten opstellen, waarvan minstens twee uit het eigen team.
Met deze regel hoopt de MLS te voorkomen dat iedereen met soortgelijke teams zal spelen. Deze regel verhoogt volgens hun de concurrentie. Ook willen ze ervoor zorgen dat, door deze regel, de esporter dichter betrokken raakt bij de club en zich hier zelf een onderdeel van voelen.

 

Releasedatum
29/09/2017