Electronic Arts koopt Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment

Electronic Arts, het reuzenbedrijf achter klinkende namen als FIFA, Battlefield en The Sims, koopt Respawn Enterainment. De uitgever investeert in de Titanfall-ontwikkelaar en voorziet zo meer financiële zekerheid voor de drie lopende projecten van de studio.

Electronic Arts telt 151 miljoen dollar neer voor Respawn en belooft in aandelen nog 164 miljoen dollar op termijn te betalen. Respawn had al een nauwe relatie met de multinational, die zowel de eerste als tweede Titanfall-titel publiceerde.

Nog voor Electronic Arts de studio opkocht, deed de Zuid-Koreaanse uitgever Nexon alvast een voorstel aan de studio voor een overname. Zij hadden alvast een Titanfall mobile game uitgegeven en hoopten op een verdere samenwerking, maar Respawn sloeg dat aanbod af.

In de officiële aankondiging van de overname vermeldde Electronic Arts dat Respawn aan drie projecten werkt: een nieuwe titel in de Titanfall-serie, een Star Wars-game en een VR-titel waar we nog niet veel over mogen weten.

De overname komt als een opvallende aankondiging na de recente sluiting van Dead Space-ontwikkelaar Viceral Games. Die studio - ook in het bezit van Electronic Arts - werkte aan een Star Wars-game die niet zou voldoen aan de standaarden die de uitgever najaagde. De uitgever steunt online projecten die je het beste kan omschrijven als 'games as a service', waarin er op termijn nog extra geld verdiend kan worden naast de initiële inkomsten van de aankoop.

Of deze overname een impact zal hebben op de games die Respawn ontwikkelt, is nog maar de vraag.

Releasedatum
10/28/2016
Beschikbaar voor

2 reacties

zonde

Rating:0

RIP Titanfall.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments