Eerste details World of Warcraft: Classic gelost

Beginnen doen we met patch 1.12

za 16/06/2018
Michael
0 reacties

Blizzard kondigde tijdens BlizzCon 2017 een Classic-versie voor World of Warcraft aan. Daarin keren we terug naar de beginfase van 's werelds populairste MMORPG, maar meer nieuws daarover bleef uit.

Tot nu dus, want op de officiële website postte Blizzard een uitgebreid blogbericht waarin de eerste details over de fel geanticipeerde Vanilla-versie van World of Warcraft uit de doeken worden gedaan.

De eerste vraag die wordt beantwoord, is de versie van de MMORPG waarmee we aan de slag zullen kunnen gaan. Na veel denken, overwegen, terugkrabbelen en uiteindelijk een beslissing te nemen, is dat patch 1.12 geworden. Dat betekent dat Battlegrounds van de partij zullen zijn, al beperkte het lijstje zich destijds uiteraard tot Alterac Valley, Warsong Gulch en Arathi Basin.

Blizzard vertelt ook dat het absoluut niet evident was om de oude broncode te herwerken om nieuwere technologieën en bijvoorbeeld Battle.net te ondersteunen.

Er wordt - hoe kan het ook anders - met geen woord over een releaseperiode gerept. Misschien krijgen we hier meer nieuws over tijdens BlizzCon 2018?

 

Releasedatum
2019
Beschikbaar voor