"Een multiplayermodus zou inbreuk doen op het verhaal van Wolfenstein II"

di 24/10/2017
Lazlo
1 reacties

Wolfenstein II: The New Colossus kent één grote afwezige: een multiplayermodus waar je urenlang in kan opgaan. En dat is een bewuste keuze, zo legt de schrijver van de game Tommy Tordsson uit in een interview met GamesIndustry.biz.

Door geen multiplayerluik te voorzien in de nieuwe shooter van MachineGames gaat de studio in tegen alle recente trends. Waar grote uitgevers zoals Electronic Arts en Warner Bros. er alles aan lijken te doen om spelers zo lang mogelijk te kluisteren aan hun games, lijkt Bethesda spontaan de consumentenkaart te trekken en zich te focussen op kwaliteit tegenover kwantiteit. Zeker met het recente nieuws over de sluiting van Viceral Games door EA, en de heroriëntering van diens laatste project richting een online game tegenover een story-driven offline verhaal, springt de keuze om een verhaalgedreven offline shooter te releasen opvallend in het oog.

Hij lijkt aan de oppervlakte puur toeval, maar MachineGames nam de beslissing om single-player only te gaan welzeker bewust. "The only way we can create these super immersive narrative experiences is if we can solely focus on the single-player," legt Tommy Tordsson uit aan GamesIndustry.biz. "Having a multiplayer component in this work process would just dilute it all. That's the danger if you try to do two things at once."

De kern van het verhaal is dus duidelijk: wie zich moet focussen op zowel multiplayer als single-player kan nooit zich ten volle toeleggen op het ene of het andere. De puzzelstukken moeten nu eenmaal aan het einde van de rit in elkaar passen. De keuze voor een single-player only-game is met andere woorden de keuze voor meer kwaliteit.

Of de nieuwe Wolfenstein effectief een goede game is, ontdekken we later deze week, op de release van de game komende vrijdag. Onze Nazi-moordende agressieveling - euh - topredacteur en expert Joeri is alvast aan de slag met het spel om je zijn onversneden mening te bieden.

Releasedatum
27/10/2017
Beschikbaar voor

1reactie

Ik speel 95% van de tijd single player games dus ik vind dat ze de juiste keuze gemaakt hebben. Heb nog maar weinig goede multiplayers gespeeld de laatste 10 jaar.

ps: Ik heb mijn adblock terug opgezet 9 lives de popups van reclame bij elke klik op deze website is er over.

Rating:0