EA: "Accepteer het of koop de game gewoonweg niet"

Over vrouwen in Battlefield V

wo 13/06/2018
Randy
0 reacties

Duidelijker kan een standpunt haast niet zijn. Er was heel wat commotie de afgelopen weken rond het feit dat er vrouwelijke soldaten te zien en speelbaar zijn in Battlefield V. De titel speelt zich af tijdens Wereldoorlog II en dat vond een vocale minderheid genoeg om te eisen dat EA en DICE vrouwen uit het spel zouden halen, anders zouden ze de game niet kopen. De hashtag #NotMyBattlefield ging de ronde.

"Ons goed",  zo denkt Electronic Arts er over. De EA Chief Creative Officer - Patrick Söderlund - liet weten dat ontwikkelaar DICE niet geïnteresseerd is in de hele hetze. "We komen op voor dit doel, want ik denk dat de mensen die het niet begrepen hebben, wel... die hebben twee opties: accepteer het of koop de game niet. Ik kan me vinden in beide opties. DICE stond erop om vrouwelijke personages speelbaar te maken in Battlefield V.

Lead Designer Lars Gustavsson reageerde behoorlijk verrast door alle negatieve feedback rond vrouwen in Battlefield, vooral omdat ze in het verleden toch vaak de vraag hebben gekregen van fans om ze net wél in de game te steken. "Als ik een dollar zou hebben gekregen voor elk interview dat ik heb gegeven waarin mensen me vroegen waarom we geen vrouwelijke soldaten in Battlefield staken, dan zou ik nu een rijk man zijn," zo zegt hij.

 

Releasedatum
20/11/2018
Beschikbaar voor