s
r

"E3 mag dan niet doorgaan, dit zijn alle persconferenties die we wél kunnen volgen de komende maanden"

E3, gamescom en een pak andere gaming events vallen in het water omdat het coronavirus ons absoluut het leven zuur moest komen maken. Als we niet beter zouden weten, dan zouden we haast durven zeggen dat de Umbrella Corporation er iets mee te maken had. Maar aangezien er geen zombies te bespeuren vallen, gaan we daar niet van uit. Een heleboel uitgevers en ontwikkelaars besluiten nu zelf met eigen digitale events naar buiten te komen. We lijsten ze voor jullie even op zodat je de datums alvast in je agenda kan noteren, en niets hoeft te missen van wat ze te vertellen hebben.

Summer Game Fest - Start 12 mei om 18u00

Begin mei kondigde Game Awards-presentator Geoff Keighleye Summer Game Fest aan, een digitaal event dat begint in mei en loopt tot eind augustus. Het is voorlopig nog even afwachten wat we van dit event mogen verwachten maar volgens de informatie zou er elke dinsdag en donderdag iets te beleven vallen. Zou zouden we vanavond bijvoorbeeld kunnen rekenenen op een reveal, maar zouden er andere dagen demo's te zien zijn, livestreams te volgen en zelfs aankondigingen vallen van nieuwe games. Klinkt veelbelovend dus zeker in de gaten houden deze Summer Game Fest. Je kan dit event vanavond hieronder live volgen.

 

Guerrilla Collective - 6 juni om 19u00

Guerrilla Collective is een event dat loopt in het weekend van 6 juni en waar vooral indiedevelopers en kleinere/medium studio's in de kijker zullen staan. Op dit event dat gepresenteerd zal worden door Kinda Funny co-founder Greg Miller kunnen we sowieso reeds rekenen op twee persevents, eentje op zaterdag en eentje op zondag, gevolgd door een dag boordevol demo's en interviews op 8 juni. Een aantal studio's die aanwezig zijn, zijn onder andere 11 Bit Studios (Frostpunk), het Belgische Larian Studios (Baldur’s Gate III) en Versus Evil (The Banner Saga en Pillars of Eternity II: Deadfire). Ook het team achter de sleeper hit Disco Elysium zal aanwezig zijn trouwens.

PC Gaming Show - 6 juni om 21u00

Elk jaar net voor de E3 is de PC Gaming Show de place to be voor pc-gamers. Dit jaar zijn voormalig StarCraft pro Sean “Day9" Plott en esports broadcaster Frankie Ward de hosts van dienst. Grote en overwachte aankondigingen moeten we hier nooit verwachten maar de PC Gaming Show is voor heel wat ontwikkelaars het moment om hun games extra in de kijker te plaatsen.

Steam Game Festival - Van 9 tot en met 14 juni

Deze maakt normaal deel uit van Keighley’s Summer Game Fest, maar de reden waarom deze extra aandacht krijgt is omdat heel wat games die aangekondigd werden op eerdere events hier een speelbare demo krijgen, en dit uiteraard via het Steam-platform. Dit jaar is bijvoorbeeld Microsoft aanwezig wat dus wel eens zou kunnen betekenen dat een aantal demo's van Microsofts games speelbaar zullen zijn.

CD Projekt Red, Night City Wire - 11 juni uur nog te bepalen

CD Projekt Red, het team achter The Witcher 3 en Cyberpunk 2077, had eerder al laten verstaan dat ze een eigen event zouden organiseren rond Cyberpunk 2077. Wat we mogen verwachten? Nieuwe informatie? Nieuwe gameplay? Of een andere beroemdheid die van zich laat horen?

EA, Play Live 2020 - 12 juni om 01u00

EA is reeds een aantal jaren niet meer aanwezig op de E3. De ontwikkelaar/uitgever organiseert immers, net voor de E3, een eigen event genaamd EA Play waar gamers, influencers en ook journalisten hun nieuwste games mogen testen. Hoe ze het dit jaar gaan aanpakken dat is nog even koffiedik kijken. Qua games denken we sowieso aan FIFA 21, Need for Speed en wie weet, misschien Anthem 2.0 aangevuld, hopen we, met een aankondiging of twee, misschien drie.

Ubisoft, Move Forward - 12 juli om 21u00

Ubisoft laat de E3-maand, juni dus, aan zich voorbijgaan en komt in juli met een eigen event. Ubisoft omschrijft dit event nog steeds als een “E3-style showcase” en belooft dat we heel wat nieuwe games mogen verwachten. Wij gokken sowieso op Assassin's Creed: Valhalla en Watch Dogs Legion, inclusief een nieuwe releasedatum, maar hopen ook op Beyond Good & Evil 2, Skull and Bones en waarom niet, een nieuwe Splinter Cell of Prince of Persia (remake).

Microsoft, Xbox 20/20 - Juli, nog geen datum

Vorige week kregen we reeds een aantal games te zien voor Xbox Series X, maar het ging hier toen om games van andere ontwikkelaars dan Microsoft Studio's zelf. De studio beloofde wel dat we in juli games uit eigen huis zouden te zien krijgen. Microsoft kocht immers heel wat studio's op en beweert dat maar liefst 15 in-huis studio's games aan het maken zijn voor hun Xbox Series X. Eentje daarvan is Halo Infinite dat nog deze herfst zou moeten verschijnen.

 

Square-Enix doet niets dit jaar

Square-Enix, de studio achter heel wat Final Fantasy-games, maar ook uitgever van onder andere Tomb Raider, Hitman en een pak andere games, heeft via Twitter laten weten dat het niets zal doen dit jaar. Dit vanwege de coronacrisis die toch een impact heeft gehad op de studio.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments