E-divisie speeldag 6 Xbox: Feyenoord maakt jacht op leider PSV

do 22/02/2018
JelleV
0 reacties

AZ en Ajax maken jacht op leider PSV. Ook Feyenoord, Heracles, Excelsior en Sparta zitten Ali op de hielen, maar is Ali Riza van PSV nog af te stoppen?

De druk is hoog voor Aristote Ndunu van AZ. Wil hij zijn plek bovenaan behouden, dan moet hij 3 punten pakken. Menno Bouhuijzen van NAC houdt goed stand. Menno heeft de afgelopen speeldagen zijn speelstijl onder handen genomen en dat werpt zo zijn vruchten af. AZ beslist de partij in de laatste minuut van de wedstrijd. Een 2 - 1 overwinning voor AZ houdt Aristote bovenaan het klassement.

De verassing deze week was de wedstrijd tussen Nick Cooiman en Nick Den Hamer van FC Groningen. Beide nieuwkomers laten het beste van zichzelf zien. Groningen komt tot twee keer toe op voorsprong, maar VVV- Venlo weet onder leiding van Nick Cooiman, de overwinning in de wacht te slepen. Het was een zeer spannende wedstrijd die VVV- Venlo op zijn naam mag schrijven. Een wervelende 4-3 bezorgt Venlo de nodige drie punten.

Ook Feyenoord maakt jacht op leider PSV. Toch komt Jaey Daalhuisen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Bryan Hessing van Heracles.

Koploper Ali Riza van PSV verstevigde opnieuw zijn leidersplek dankzij een 3-2 zege tegen Niels Krist van Heerenveen. Ondanks de 3-2 eindstand, is Ali's zege op geen moment in gevaar gekomen.

Ado Den Haag krijgt Willem II over de vloer. Mitchel Denkers van Ado komt al vroeg op voorsprong en blijft de eerste helft domineren. Ondanks zijn 2-0 achterstand herpakt Daniel Kuipers van Willem II zich goed, maar kan toch de nul niet van het scorebord vegen.

Een van de belangrijke wedstrijden deze speeldag is het duel tussen Tom Heijnen van Roda JC en Danny Hazebroek van FC Utrecht. Beide teams hebben evenveel punten maar op basis van het doelsaldo staat Danny drie plaatsen hoger op de ranglijst. Het werd een mooie en spannende wedstrijd waarbij Roda JC zegeviert. Tom wint deze wedstrijd met 3-1 en dus springt Roda JC over FC Utrecht.

Emre Benli van FC Twente kreeg Frank van der Slot van Sparta over de vloer. Beide teams zorgden voor een spectaculaire wedstrijd waarbij doelpunten centraal stonden. Twee doelpunten in de laatste vijf minuten zorgden ervoor dat de punten verdeeld werden. 4-4 was de eindstand.

Dani Hagebeuk van Ajax trekt naar Stefan Vellinga van PEC Zwolle. Wil Dani aanhaken bij de top, dan zal hij deze wedstrijd moeten winnen. Zwolle stopt een penalty af, maar in de rebound blijft Ajax kalm, zoekt en vindt de vrije man en werkt beheerst af. 1-2 en de Ajacied blijft bij de top hangen.

Vitesse krijgt Excelsior voor de kiezen. Paskie Rokus van Vitesse moet het afleggen tegen Levy Frederique van Excelsior. Zonder veel problemen zet Levy de 0-2 op het bord en verzekerd hij zich van de drie punten.

 

Releasedatum
29/09/2017