Dit mag je verwachten van de Metro Exodus Expansion Pass

do 16/05/2019
Praga
0 reacties

Metro Exodus is zonder twijfel een van de betere games die we dit jaar hebben mogen spelen. Bovendien was ook Metro Exodus, net als God of War, A Plague Tale: Innocence en Assassin's Creed: Odyssey het bewijs dat single player-games wel degelijk recht van bestaan hebben.

Deep Silver en 4A Games hebben vandaag de details onthuld van de downloadbare content die we mogen verwachten van de Metro Exodus Expansion Pass.

Deze bevat twee grote verhaal gedreven DLC-stukken waar gloednieuwe verhalen uit de Metro gevolgd worden. In plaats van Artyom krijgen spelers de kans om de wereld door de ogen van een nieuw personage en één van de Spartan Rangers te zien, de enige echte Amerikaan van de Aurora: Sam. Deze zullen beiden beschikbaar zijn als deel van de Expansion Pass, maar ze zijn ook los verkrijgbaar.

OPGELET VOOR SPOILERS!

Het eerste verhaal dat spelers zullen volgen, The Two Colonels, komt in de zomer en volgt Colonel Klebnikov net onder het oppervlakte van de dode stad Novosibirsk. Hij is op weg naar zijn zoon Kirill op oudjaarsdag.

Niet alles gaat goed voor de mensen daar: het slijm consumeert steeds meer de tunnels, aanvallen van mutanten lijken vaker voor te komen en het waardevolle ‘green stuff’ dat de mensen tegen straling beschermt begint op te raken. Om ervoor te zorgen dat de mensen het overleven, moet de leiding drastische maatregelen nemen. Je volgt de reis en ervaringen van Khlebnikov gedurende zijn laatste dagen in Novosibirsk, die Coloner Miller een jaar later terug volgt. Spelers kunnen de klassieke verhaal gedreven gameplay van de Metro-series verwachten in dit nieuwe lineaire hoofdstuk compleet met een gloednieuw wapen, de vlammenwerper, claustrofobische omgevingen en uiteraard de nodige spanning.

Het tweede DLC-stuk, Sam’s Story, komt begin 2020 en is het spiksplinternieuwe sandbox survival-level gebaseerd op Vladivostok. Sam, een US-marine bij de ambassade van Moskou voor de bommen vielen, heeft lang gedroomd om terug te keren naar zijn thuisland waar hij misschien zijn familie levend terug kan vinden. Dit leek onmogelijk in de duistere tunnels van de Metro. Maar toen de Spartans ontdekten dat Moskou niet de enige stad was die de oorlog overleefd had leek dit plotseling niet meer zo'n gek idee. Sam zoekt vanaf de Aurora een manier om terug in de VS te geraken, en komt hierbij terecht in wat overblijft van de door tsunami verwoeste havens, geruïneerde industriële gebouwen en afbrokkelende woningen van Vladivostok. Sam moet alles wat hij geleerd heeft gebruiken om zijn tocht te voltooien, omdat deze nieuwe omgeving lastiger blijkt dan verwacht.

Releasedatum
15/02/2019
Beschikbaar voor