s
r

Dit is hoe we er als gamers zullen uitzien binnen 20 jaar

Te veel is nooit goed, dat weten al langer vandaag. Een onderzoek, uitgevoerd door OnlineCasino.ca, toont hoe die hard gamers er binnen 20 jaar, in het jaar 2040, uitzien als ze hun levenstijl niet aanpassen en gezonder gaan eten.

Researchers hebben een model gecreëerd van hoe iemand, die (te) veel videogames speelt, er binnen 20 jaar zal uitzien. Het model, dat de naam Michael meekreeg, werd in het leven geroepen door bovenstaande website en toont hoe een (verslaafde) gamer er zal uitzien als hij zich niet aanpast.

Hierbij werd rekening gehouden met zithouding, het tekort aan slaap en beweging, het gebrek aan vitamines,  een gezonde voeding en overdreven veel tijd naar een scherm staren.

Omdat hij te weinig buitenkomt heeft Michael alvast een bleke huid en een gebrek aan vitamine D en B12. Het gebrek aan beweging en sport zorgt er voor dat Michael zijn lichaam er niet atletisch uitziet. Het overdreven gebruik van een controller zorgt voor reuma en misvormde handen/vingers en polsgewrichten.

Onze vriend zit altijd neer en dat heeft dan weer gevolgen voor de bloedsomloop, met als resultaat spataders en gezwollen enkels. Maar ook de zithouding is van groot belang. Vraag dat maar aan Michael die een kromme rug, inclusief bochel, en afhangende schouders heeft. En dan hebben we het nog niet gehad over de druk in zijn hoofd en oren door het veelvuldig dragen van een headset.

En om helemaal af te sluiten lijdt Michael ook aan een vorm van eczeem door de stress en een zware misvorming in zijn triggerfinger.

Deze simulatie werd opgemaakt op basis van eerder gevoerde onderzoeken (wereldwijd) over de fysieke impact van gamesverslaving. Deze laatste werd immers erkend door de World Health Organisation als een officiële psychologische aandoening.

Of het allemaal zo'n vaart zal lopen? Wie zal het zeggen...  

Alvast een woordje van dank aan Kevin DM die ons dit bericht instuurde.

1 reactie

Zo zie ik er nu al uit :)

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments