Dit is de doorslaggevende factor bij keuze tussen PS5 of Xbox Series X

wo 19/02/2020
RobinVH
0 reacties

Android of iOS, Windows of MacOS, PS5 of Xbox Series X...

Allemaal terechte levensvragen waarvan zelfs de dalai lama even in zijn niet-aanwezige haren moet krabben. En over die laatste vraag - PS5 of Xbox Series X - heeft Ed Boon, een mede-ontwikkelaar van de populaire Mortal Kombat-reeks, een poll gemaakt op Twitter.

Doorgaans kan je zo'n poll op sociale media zelden als 'relevant' omschrijven, maar gezien het grote aantal deelnemers maken we hier graag een uitzondering. Meer dan 50.000 twitteraars brachten namelijk hun stem uit. Menig vorser zou jaloers zijn op dergelijk kwantitatief onderzoek.

De poll

"Wat is voor jou doorslaggevend bij het kiezen tussen PS5 of Xbox Series X", vroeg hij zich af. Vier keuzes: prijs, betere graphics, exclusieve games of de mogelijkheid om games van de vorige generatie ook te kunnen spelen.

En de winnaar? Betaalbaarheid! Maar liefst 18.750 personen (37.5%)  gaven aan dat de prijs hen vooral over de streep kon trekken. Op de voet gevolgd door de mogelijkheid om oudere games te kunnen spelen (30%). Nadien volgden nog betere graphics (19.2%) en exclusieve games (13.2%).