Deze next-gen games hopen we te zien tijdens de Xbox Games Showcase van vanavond

De eerste Xbox-showcase enkele maanden terug was voor velen teleurstellend. Menig gamer keek vooral uit naar meer gameplay, meer next-gen games en meer argumenten om toch maar een Xbox-console in huis te halen. "Geen probleem", zo zei Microsoft achteraf, "we zien dat we op 23 juli vanaf 18u00 jullie van jullie sokken blazen." Wat hopen we te zien vanavond?

Volg de presentatie LIVE mee vanaf 18u00 via deze video:

 

Halo Infinite

Quasi een zekerheid: de nieuwe Halo-game is al een hele tijd in ontwikkeling en we hebben er al enkele vage trailers van zien passeren, maar vanavond zouden we dan eindelijk gameplay te zien krijgen. De cover art die eerder werd vrijgegeven hint naar een Combat Evolved-achtige sfeer, al kan dat natuurlijk ook gewoon zijn om ons op het verkeerde been te zetten. Terug naar de roots van de serie of toch iets compleet nieuws? We'll see.

HellBlade 2

Ongetwijfeld één van de eerste games die getoond werd en waarvan het grootste deel van het internetpubliek het er over eens was dat dit écht next-gen graphics zijn. De eerste game liet al een diepe indruk na bij gamers, maar de sequel lijkt nog enkele versnellingen hoger te schakelen. De initiële trailer liet al fantastische gezichtsanimaties en een vrij ziekelijk maar boeiend sfeertje. Hopelijk de eerste gameplay vanavond!

Nieuwe Forza

Tijdens de PlayStation 5-presentatie was Gran Turismo 7 sowieso één van de visuele stokpaardjes. Ik kan me moeilijk voorstellen dat het Forza-team zich daar gewoon wil bij neerleggen. De laatste games in de serie waren absolute toppers en eigenlijk is de hele franchise verplichte kost voor racefans. Fingers crossed dat we de next-gen Forza ook te zien krijgen straks.

Age of Empires IV

Een legendarische RTS-reeks waarvan we weten dat er een nieuw deel staat aan te komen en we een heel korte gameplay snippet van hebben mogen zien, maar voor de rest bleef het stil. Het vierde deel in de Age of Empires-serie zou wel eens kunnen knallen, want alleen al aan het succes te zien van de HD-versies van de oude titels, merk je dat er nog een groot publiek voor te vinden is.

Nieuwe Fable

Er zijn de voorbije jaren al zoveel geruchten geweest rond een nieuwe Fable-game - of zelfs een reboot van de serie - maar een echt concrete onthulling is er nog steeds niet. Een titel die steevast die oude liefde voor Xbox in ons land weer zou kunnen oplaaien, want de Fable-RPG's waren steeds goed voor honderden uren speelplezier.

Call of Duty Black Ops Cold War

Ik weet het begot ook niet meer hoe de nieuwe Call of Duty zal heten en in welke setting het zich zal afspelen. Eerlijk: ik ben nog veel te druk bezig met Warzone om al te denken aan een nieuw deel, maar langs de andere kant spreken de geruchten me wel aan. Een Call of Duty over de Koude Oorlog of in Vietnam? Sign me the f**k up.

Microsoft Flight Simulator 2020

Eén van de mooiste games - en misschien technisch wel de zotste - die er staat aan te komen is Flight Simulator 2020. Volgende maand komt die al uit, maar mij lijkt het straf dat de game ook niet naar Xbox Series X zou komen. De rekenkracht van die console kan alleen maar bijdragen tot het vlot draaien van één van de meest indrukwekkende games aller tijden.

Prijs en releasedatum Xbox Series X

We weten ondertussen al een tijdje hoe de Xbox Series X eruitziet, maar een precieze prijs en releasedatum missen we nog. 't Is een beetje gek aan't worden hoe zowel Sony als Microsoft niet in hun kaarten laten kijken. Zal Xbox als eerste over de brug komen met een lanceerdatum en verkoopprijs? Let's hope so. En laten ze in één adem dan ook de Xbox Lockhart zien, de goedkopere next-gen console naast de Xbox Series X?

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments