Deze geruchten rond de nieuwe Harry Potter-game klinken te mooi om waar te zijn

Een nieuwe dag, dus ook weer nieuwe geruchten, deze keer rond de Harry Potter-game die er staat aan te komen. Ze klinken te mooi om waar te zijn, maar ik wilde ze toch even met jullie delen. Je weet nooit, natuurlijk.

De details komen van een Reddit-poster die naar eigen zeggen bij de marketingdienst van Warner Bros zou werken, het bedrijf dat de game zal uitgeven. Vanaf hier dus enkel nog maar zaken die je met een serieuze korrel zout moet nemen.

 • De naam "Harry Potter" zal niet terug te vinden zijn in de titel van de game. Het spel zou namelijk "Hogwarts: A Dark Legacy" heten.
 • Je kan je eigen personage aanmaken en volledig uitbouwen. De character models zouden niet supergedetailleerd zijn, maar zien er wel goed uit. Je speelt als een vijfdejaarsstudent aan Hogwarts (Zweinstein voor de lezers van de Nederlandstalige boeken) en bent net overgebracht van een andere school. Dit zou een grote invloed hebben op het verhaal. Je speelt helemaal tot je bent afgestudeerd en aan de slag gaat als een Auror (een tovenaar die wordt ingezet tegen het kwade).
 • Je zal ook moeten bepalen of je afstamt van Muggles (Dreuzels), puur tovenaarsbloed hebt of je een "Halfbloed" bent. Die keuze bepaalt achteraf specifieke dialogen en kleine quest-opties. Je zal ook keuzes moeten maken die bepalen tot welk "House" je behoort in Hogwarts.
 • Elk van de vier "Houses" heeft een unieke quest line. Je zal je wel nooit kunnen aansluiten bij de slechteriken. Dat wil dan weer niet zeggen dat je uitsluitend "goeie" beslissingen kan nemen. Er zijn grote momenten en beslissingen in het spel die kunnen resulteren in de dood van belangrijke personages.
 • Er zullen verschillende personages uit het boek de revue passeren, ook Harry Potter zal te zien zijn op een bepaald moment.
 • De skill tree is heel uitgebreid. Er zijn vijf verschillende takken die draaien om de magic abilities en perks van je personage. Zo is er een perk die je toelaat om de tijd te doen vertragen en één die je de mogelijkheid geeft om tijdelijk monsters te controleren. Er zijn ook Good en Evil Points. Wanneer je meer naar "Evil" toeneigt, dan leer je krachtigere spreuken. Je kan de zogenaamde "Verboden Spreuken" echter niet aanleren. Klastaken brengen dan weer moeilijke puzzels met zich mee waardoor je bonussen voor je personage kan vrijspelen.
 • Het verhaal en de combat zouden traag op gang komen, maar wel leiden naar enkele waanzinnige momenten. Combat is heel vlot en gebaseerd op timing en tactiek. Button mashen helpt je niet verder, omdat je personage maar zoveel energie heeft. Je zal andere tovenaars moeten bevechten en uiteraard ook fantastische wezens en monsters. Er is ook een duel-systeem tussen tovenaars.
 • De game zou een soort van Nemesis-systeem hebben, dat we al kennen uit de Shadow of Mordor-titels. Het is niet zo uitgebreid als in die laatste, maar wel heel gedetailleerd. Het zorgt dus voor rivaliteit tussen jouw personage en andnere tovenaars/leerlingen. Zal uniek zijn voor elke play-through. De rivaal kan verslagen worden of zelfs gedood.
 • Er is veel te ontdekken in de spelwereld. Vier verschillende hubs, heel gedetailleerd allemaal, met veel NPC's, interacties, geheimen en quests. Hogwarts, Hogsmeade en The Ministry zijn er al drie van. Het spel speelt zich grotendeels af op Hogwarts. Endgame zal je naar Londen trekken om daar voor het Ministerie te werken.
 • De game wordt donker en is niet bedoeld voor kinderen. Meer bedoeld voor fans die de boeken gelezen hebben en nu een pak ouder zijn. Waarschijnlijk een T-rating, misschien mogelijk zelfs M for Mature door het geweld en de donkere thema's.
 • Quidditch (Zwerkbal) is ook in de game en heel gedetailleerd uitgewerkt. Je kan elke schooljaar spelen. Zogenaamde House Points zijn ook terug te vinden in het spel, alsook een kaartspel dat even uitgewerkt is als Gwent uit The Witcher 3.
 • Op een bepaald moment zal je in de game als een ander personage spelen. Dat zou de hoofdantagonist zijn uit het spel. Zou maar voor enkele missies zijn, ontwikkelaars hebben gezegd dat het heel plezant is en een grote verrassing zal zijn.
 • De missies van de Auror zijn geïnspireerd door LA Noire, maar zoveel zijn er niet.
 • Er is de mogelijkheid om een romantische relatie uit te bouwen met personages. Je personage zal kunnen trouwen met iemand en die iemand zal dan je echtgenoot/echtgenote zijn tijdens de endgame. Er zullen ook companions zijn die je vergezellen tijdens je quests en die je bevelen kan geven.

Lijkt te mooi om waar te zijn, he? I know, I know. Maar laat ons eerlijk zijn, moesten er zelfs maar enkele puntjes van waarheid in bovenstaande lijst zitten, dan hebben we toch iets ongelooflijks om naar uit te kijken. Hopelijk deze maand de eerste officiële beelden en info. Hier alvast nog eens de beelden die jaren geleden gelekt zijn:

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments