Death Stranding wordt een open wereld-game

di 13/09/2016
Martijn
0 reacties

Vandaag vond op de Tokyo Game Show de persconferentie van Sony plaats. Death Stranding-bedenker Hideo Kojima kwam daarbij aan het woord en hij bracht ons wat nieuwe informatie omtrent het meest recente project van zijn studio.

Het meest interessante detail is dat Death Stranding een open wereld-game wordt. Net als in Kojima's laatste titel voor Konami zul je dus de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt. Daar komt bij dat de titel ditmaal meer online integratie zal hebben. Kojima deed schemerig over de precieze diepgang van die integratie. Hij gaf enkel aan dat Death Stranding in het thema van "verbinden" staat en dat hij je daarom met andere spelers wil verbinden door middel van "snaar- of touw-achtige elementen."

Verder deed Kojima de mededeling dat zijn team de engine waarop de game ontwikkeld zal worden, heeft gekozen. De ontwikkeling zou daarmee spoedig van start gaan. Kojima gaf tenslotte aan dat zijn nieuwe titel HDR- en 4K-ondersteuning zal krijgen. Gezien de samenwerking met Sony lijkt het er dus op dat Death Stranding de volle kracht van de nieuwe PlayStation 4 Pro moet gaan benutten.

Releasedatum
08/11/2019
Beschikbaar voor