De PS5's interface, die we binnenkort te zien krijgen, zal er helemaal anders uitzien dan die van de PS4

We weten ondertussen al hoe de PS5 en de controller er gaat uitzien, we hebben reeds een aantal games te zien gekregen, maar we willen natuurlijk ook graag weten hoe de user interface van Sony's nieuwste er gaat uitzien. Met wat geluk hoeven we niet lang meer te wachten voor het zover is.

Als we mogen afgaan op de conversatie in PlayStation's VP of UX Design Matt MacLaurin LinkedIn-pagina, dan zal het niet zo heel lang meer duren. Hij zegt immers letterlijk het volgende "you'll see our stuff soon" en liet een beetje doorschemeren waar het team van PlayStation aan gewerkt heeft de voorbije maanden.

MacLaurin, die de gebruikersinterface van de PS5 beschrijft, zegt dat deze er "een beetje pragmatischer zal uitzien, maar dat het wel om een volledige, voor de volle 100% dus, herziening is van de gebruikersinterface van de PS4, aangevuld met een aantal heel andere en vooral nieuwe concepten."

Daar voegt hij nog, als antwoord op een andere vraag, het volgende aan toe "We zullen binnenkort meer van het besturingssysteem laten zien!" 

Op de vraag waarom de PS5-console groter en omvangrijker is dan zijn voorgangers antwoordde McLaurin "Thermals, dit immers geen kleine supercomputers. En hoewel het 7nm-proces geweldige warmteprestaties levert voor de kracht, is de kracht erg extreem."

Bovendien zullen er later ook nog PS5-consoles beschikbaar komen in andere kleuren vertelt McLaurin aan iemand die vraagt of er ook nog zwarte consoles zullen komen.

"While this is the flagship / reference, you can count on even more beautiful (and hopefully radical) special editions. Also, leave the black rectangles in the media center and keep this one in the open."

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments