De PlayStation 5 is 10 keer sneller dan zijn voorganger

di 21/05/2019
Praga
0 reacties

Hoe snel ben je wanneer je tien keer sneller games gaat inladen dan je voorganger? Razendsnel? Bliksemsnel? Of gewoon verdomd snel? Welk woord je ook kiest, feit is dat de PlayStation 5 maar liefst tien keer sneller games zal inladen dan zijn voorganger, de PS4.

Zet je klaar voor een vlotte, immersieve en soepele gameservaring met de PlayStation 5 zegt Sony. Tijdens een presentatie in thuisland Japan pakte Sony PlayStation uit tegenover pers en analisten met de testresultaten van de PlayStation 5.

De (gelekte) video die gemaakt werd door Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki toont een snelheidstest van het laden van een ingewikkelde scène uit Marvel's Spider-Man. De PS4 Pro, Sony's huidige bestie, doet er 8.10 seconden over, de PS5 maar liefst 9,76 keer sneller, namelijk 0.83 seconden. Uiteraard, we zeggen het nog eens, gaat het hier over Marvel's Spider-Man, een PS4-game. Wat het resultaat dan is bij een PS5-game, dat is nog af te wachten.

Hoe de PS 5 dit voor mekaar krijgt trouwens? Volgens consolebouwer Mark Cerny door het feit dat Sony's nieuwste een SSD-schijf krijgt in plaats van een harde schijf.

Kijk en oordeel zelf hieronder.

 

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor