De liefde tussen Activision en Bungie is over...

vr 11/01/2019
Praga
3 reacties

De relatie tussen uitgever Activision, die we vooral kennen van Call of Duty, en ontwikkelaar Bungie die we kennen van Halo en Destiny is voorbij.

Via een bericht op de officiele Bungie-website laat de ontwikkelaar weten dat de samenwerking tussen beide partijen, die in 2010 begon en normaal 10 jaar zou duren, voorbij is. Dit hoeft echter niet het einde voor de Destiny-saga te betekenen want Bungie behoudt de licentie. Daarnaast laat de studio ook weten dat de fans zich geen zorgen hoeven te maken want ze blijven de game uiteraard ondersteunen.

Het is geen geheim dat de relatie tussen beide partijen niet altijd even liefdevol was, deels omdat Bungie er steeds in slaagde om van zowel Destiny als Destiny 2 een rommeltje te maken. Iets waar ook Activision telkens de gevolgen van droeg.

In een korte reactie deelt Bungie het volgende mee: “We have enjoyed a successful eight-year run and would like to thank Activision for their partnership on Destiny,” Bungie said in a blog post today. “Looking ahead, we’re excited to announce plans for Activision to transfer publishing rights for Destiny to Bungie. With our remarkable Destiny community, we are ready to publish on our own, while Activision will increase their focus on owned IP projects.

Ook Activision laat via Twitter weten dat de fans zich geen zorgen hoeven te maken en dat de game gewoon speelbaar blijft via Battle.net.

 

Releasedatum
06/09/2017
Beschikbaar voor

3reacties

Ik denk dat "Bungie die er een rommeltje van maakt" misschien wat kort door de bocht is. Activision had vermoedelijk een hoop eisen om Destiny meer winst-georienteerd te maken, wat impact zou kunnen hebben op de spelervaring.

Rating:1

Ik ben benieuwd welke richting het spel nu gaat uitgaan...

Destiny 2 verlaten en aan Destiny 3 beginnen zal het hoogstwaarschijnlijke zijn..

Rating:0

Activision die wegvalt als Publisher (aka dictator) kan games alleen ten goede komen.
Ik denk dat fans dit eerder gaan toejuichen dan betreuren.
Of dacht Activision dat ze geliefd waren?

Rating:0