"Dankzij mobile gaming speelt 44% van de 50-plussers games"

di 07/01/2020
Lazlo
3 reacties

Als we de Amerikaanse studie van AARP mogen geloven, speelt bijna de helft van de 50 plussers wel eens een videogame. Denk hierbij echter niet aan de nieuwste Call of Duty of Fortnite, maar eerder aan puzzeltitels voor mobile.

De studie van AARP bevroeg 3737 personen ouder dan 50. Maar liefst 44% ervan werd in de categorie 'gamer' ondergebracht, doordat ze gamingtechnologie bezitten en daar minstens één keer per maand een spelletje op spelen. Let wel: met gamingtechnologie gaat de studie wel behoorlijk breed. Zo gaat het ook over smartphones en tablets naast de gebruikelijke pc, console, of handheld.

Misschien nog opvallender: 49% van de bevraagde vrouwen is gamer, tegenover 'maar' 40% van de mannen. Zij die beweerden niet te gamen steken het grotendeels op het feit dat ze 'niet het type zijn om te gamen' (57%). Anderen geven toe dat ze de technologie niet zo goed begrijpen (5%) of dat ze games iets voor jongeren vinden (9%).

Het overgrote merendeel van de zogenaamde gamers in het onderzoek speelt mobile games. Maar liefst 73% zegt dat de smartphone of tablet hun gamemachine is. 47% speelt op computer. Slechts 13% heeft effectief een console in huis waar ze geregeld op gamen. De gemiddelde speeltijd is trouwens vijf uur per week. Het populairste genre is puzzel en logica, dat 49% van de bevraagden weet te bekoren.

Let wel: het gaat om een Amerikaanse studie, wat wil zeggen dat dit over 50 plussers in de Verenigde Staten gaat. We weten dus niet zeker wat juist de stand van zaken hier in Europa is, laat staan op globaal vlak. Wel lijkt de studie een interessante analyse van een westerse bevolkingsgroep die over het algemeen als 'niet-gamer' wordt bestempeld. Misschien tijd om wat te beginnen investeren in gaming technologie in onze rusthuizen? Voor je het weet rijdt de bomma je er zo af tijdens een spelletje Mario Kart.

Puzzelgames doen het behoorlijk goed bij oudere generaties.

3reacties

Hell Yeah! 52 and still gaming ;-)

Rating:1

Den deze al bijna 54 en nog die hard gamer on BF1

Rating:1

51 en ik geef nog niet op en een clanmaat van mij is er 73

Rating:1