Dan toch geen super duper graphics in Minecraft

di 13/08/2019
Lazlo
1 reacties

Minecraft-ontwikkelaar Mojang schrapt veelbelovende graphics upgrade na twee jaar herhaaldelijk uitstellen.

Dan toch geen Super Duper Graphics Pack voor Minecraft-fans die hun geliefde blokkerige sanboxgame een visuele upgrade willen geven. Ontwikkelaar Mojang laat weten dat de geplande upgrade geschrapt wordt.

De Super Duper Graphics Pack moest Minecraft naar hedendaagse standaarden tillen. Denk daarbij niet zomaar aan een 4K upgrade voor platformen als Xbox One X, maar aan gedetailleerdere textures, herwerkte models en een frisser kleurenpallet.

Maar de upgrade komt er dus toch niet. Twee jaar nadat Mojang de release van het pakket aankondigde, laat de studio weten dat het geen technische stabiliteit kan garanderen op alle platformen waarop je Minecraft kan spelen. Met andere woorden is de geüpgraded versie niet altijd even aangenaam in gebruik. Het herhaaldelijke uitstellen van de publicatie deden dit alvast vermoeden. Nu gooit Mojang dus definitief de handdoek in de ring.

Wie Minecraft in een moderner jasje wil steken, hoeft niet getreurd. Mojang belooft wel nog steeds de game van enkele nodige visuele upgrades te voorzien naar de toekomst toe. Verwacht gewoon geen übergedetailleerde blokkendoos die grote ogen doet trekken.

Als je het mij vraagt, ziet Minecraft er goed uit zoals het is. De hoekige, 'crappy' visuals zijn nu eenmaal onderdeel van de game zijn charme. Wat denk jij? Groot gemis, of onnodige zorgen?

Releasedatum
24/10/2014

1reactie

Om heel eerlijk te zijn heeft Minecraft mij nooit echt getrokken, wel of geen visual upgrade, lelijk is het sowieso...

Rating:0