Daarom kregen we Metroid Prime 4 niet te zien op Nintendo's E3-briefing

wo 13/06/2018
Praga
0 reacties

Ik was ontgoocheld na het bekijken van de Nintendo Direct naar aanleiding van de E3. Net zoals ik ontgoocheld was door het ontbreken van Splinter Cell op de Ubisoft persconferentie, was ik even ontgoocheld door het ontbreken van Metroid Prime 4 bij Nintendo.

De Metroid Prime-serie behoort nog steeds tot mijn all time favorieten wat betreft Nintendo-games. Na de aankondiging vorig jaar op E3 was ik er dan ook heilig van overtuigd dat ik, of beter gezegd wij allemaal, eindelijk de eerste beelden en info zouden krijgen. Dat draaide echter anders uit... de game schitterde door zijn afwezigheid.

Blijkbaar was er echter een goede reden en hoeven we ons geen zorgen te maken volgens Nintendo's Bill Trinen, Senior Product Marketing Manager en Localization Manager Nate Bihldorff. De game is immers nog steeds in ontwikkeling, wat dus meteen een opluchting is, maar er was gewoon nog niets geschikt om te laten zien aan de fans. Bij Nintendo komen ze immers pas met informatie en beelden naar buiten wanneer deze klaar zijn om aan het publiek getoond te worden.

"I think the main thing is, as people have probably realized by now – we show things when we think we’re ready to show them. And when we think we’re ready to show Metroid Prime, we’ll show Metroid Prime" zegt hij hierover in een interview met Game Informer.

Trinen zegt ook dat het in het geval van E3 Nintendo's bedoeling is om zich te concentreren op korte termijn-projecten die bijna zullen releasen, getuige daarvan Super Smash Bros. Ultimate. Hij beloofde echter om zo snel mogelijk 'iets' te laten zien van Metroid Prime 4, iets waarvan de mensen achterover zullen vallen.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor