Daar zijn ze dan: de eerste concrete PlayStation 5 geruchten

wo 04/04/2018
Lazlo
2 reacties

Nu we toch al bijna vijf jaar genieten van onze PlayStation 4-systemen, wordt het tijd om naar de toekomst te kijken. Werkt Sony aan een opvolger voor de succesvolle console? En kunnen we dan al speculeren over wat er zoal onder de motorkap van dat beest zal zitten? Volgens de website SemiAccurate alvast wel.

Meer zelfs: blogger Charlie Demerjian beweert de specs van Sony's aankomende console al te kennen. Zo zegt hij dat de nieuwe console verder de VR-mogelijkheden van Sony's VR-bril zal uitbouwen.

Concreet gaat het over een toestel met een APU (een mengeling tussen een grafische processor (GPU) en een centrale processor (CPU)) dat 8 kernen belooft van een Zen-CPU en een GPU gebasseerd op Navi-technologie. Dat laatste is de veelbelovende 'toekomsttechnologie' waar GPU en CPU-producent AMD mee wilt uitpakken naar de toekomst toe.

Om dat latijn wat duidelijker te stellen: best krachtig en duidelijk future proof, met genoeg rekenkracht om VR wat meer draagkracht te geven.

Misschien nog wel belangrijker dan het technische plaatje, is de planning van Sony om de nieuwe console uit te rollen. Volgens Demerjian zijn de eerste development kits al in de handen van ontwikkelaars. As we speak zijn enkele grote namen dus al bezig aan de eerste next-gen titels. Ik denk daarbij meteen aan Hideo Kojima met zijn mysterieuze Death Stranding. Zitten we daar te kijken naar één van de eerste PS5 exclusives?

Doordat er volgens Demerjian al zo veel dev kits rondgestuurd zijn, vermoedt hij dat we snel aan de slag zullen kunnen met de nieuwe wonderdoos. De man waagt zich aan een pronostiekje en denkt dat we komende feestdagen al met de nieuwe console aan de slag kunnen. Is het niet dan, dan spelen we volgens hem zeker in het voorjaar van 2019 onze eerste PS5-games.

Dus: wat denk jij? Zal Sony binnen twee maanden tijdens E3 een grote onthulling doen van de nieuwe PlayStation, of heeft de PS4 haar laatste adem nog niet uitgeblazen? Een nieuwe PlayStation dit najaar, zou me sterk lijken, maar het lijkt mij alvast niet onmogelijk dat we tegen 2020 op een nieuwe generatie consoles zullen gamen.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

2reacties

Mijn gok gaat toch ook naar eindejaar 2019 - voorjaar 2020.

Rating:0

Playstation heeft de luxe om te wachten omdat de PS4 nog zeer goed verkoopt en ze een 20 miljoen consoles meer verkocht hebben dan Xbox.
ik denk dat je voor 2020 geen nieuwe Playstation zal zien.

Rating:0