Daags na wereldwijde PS5-release rapporteren gamers al massaal bugs

Met de first launch een week in ons achterhoofd, en nog geen dag na de wereldwijde release van de PlayStation 5, rapporteren gamers al massaal over enkele frustrerende bugs die zijn opgetreden tijdens hun eerste next-gen ervaring, waarvan eentje toch wel op zen minst opmerkelijk te noemen is. 

Zo zouden sommige games automatisch verwijderd worden van de PS5-opslag, en dit zowel bij de fysieke als digitale versie.

Gamers zouden na het uitwerpen van hun disc stoten op dit frappante probleem, waarna ze de game dus  opnieuw volledig dienen te installeren. Voor de fysieke versie zou echter wel al een mogelijke oplossing zijn: Als je de disc opnieuw insteekt in je console, laat de console dan zelf zijn werk doen en druk zeker niet op "kopiëren". Ik heb dit ondertussen zelf al eens uitgeprobeerd, en tot nu toe lijkt het te werken. Fingers crossed dat ik niet voor een derde keer opnieuw moet beginnen...

Voor de digitale versies hebben we minder goed nieuws, aangezien hier niet direct een oplossing voor te vinden zou zijn. 

Een lijst van alle getroffen games is er jammer genoeg niet, maar gamers zouden alvast last ondervonden hebben bij volgende games:

  • Assassin's Creed: Valhalla
  • Demon's Souls
  • Spider-Man: Miles Morales
  • Call Of Duty: Black Ops Cold War

Sony heeft zelf nog niet gereageerd op deze kwestie, maar ongetwijfeld zullen ze hier snel van op de hoogte worden gebracht, waarna de nodige stappen ondernomen zullen worden. Toch blijft het echter opmerkelijk dat dergelijke "big issues" onopgemerkt aan hen zouden zijn voorbij gegaan, en dat toch veel gamers nog te kampen hebben met deze problemen. 

Voor zij die nog problemen ondervinden: Op deze site kan je een uitgebreid overzicht terugvinden van alle reeds gerapporteerde bugs, alsook de mogelijke oplossingen ervoor. 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments