Counter-Strike: Global Offensive Pro League kiest exclusief voor Facebook

vr 19/01/2018
Praga
0 reacties

Vorige week koos Blizzard met zijn Overwatch League om exclusief in zee te gaan met Twitch om het toernooi te volgen, en vandaag heeft ook Counter-Strike: Global Offensive Pro League aangekondigd exclusief voor Facebook Watch te kiezen.

Counter-Strike: Global Offensive Pro League heeft dus een nieuwe thuishaven gevonden. Vanaf 13 februari, de start van het zevende seizoen, zal je de streams exclusief kunnen volgen via Facebook. Iets wat ook geldt voor de ESL One Dota 2 en CS:GO tournament series.

ESL, het bedrijf achter deze toernooien, voegt er nog aan toe dat ze langs deze weg nog meer diepgang en achtergrond willen brengen naar hun kijkers, en dit allemaal dankzij het succes van Facebook-watch.

ESL, dat eerder deals had met partijen als Own3d, Twitch en YouTube, is er zich wel van bewust dat het werken met een nieuwe streaming-partner hen in het begin 10 à 15 procent minder kijkers zal opleveren, maar dat het hen op termijn ook nieuwe kijkers zal opleveren.

ESL's senior vice president of media rights and distribution, Nik Adams zegt hierover "We may lose 10 or 15 percent of our audience, but then we grow because we reach a new audience."

Best riskant van ESL om zijn eieren in één mandje te leggen, maar gelukkig is de organisatie slim genoeg om andere ESL-toernooien zoals de Intel Extreme Masters en ESL Pro League nog even op 'oude' wijze te streamen.

Releasedatum
21/08/2012
Beschikbaar voor