"Coronavirus heeft géén invloed op productie PS5 en Xbox Series X"

ma 10/02/2020
Praga
0 reacties

De voorbije dagen pakten heel wat sites uit met het nieuws dat het Coronovirus wel eens een invloed zou kunnen hebben op de productie van zowel de PS5 als Xbox Series X. Deze invloed zou dan als gevolg hebben dat beide consoles hun voorziene release rond Kerstmis niet halen.

Allemaal zever in pakjes vertelt Wedbush Securities-analist Michael Pachter. Pachter legt ook even uit waarom dat allemaal niet het geval zal zijn. Volgens hem beginnen zowel Sony als Microsoft pas in juni met de productie van hun next-gen consoles.

Het zou dus best wel eens kunnen dat tegen dan het Coronovirus geen probleem meer vormt en dat de situatie onder controle is. Maar moest het virus nog altijd lelijk huishouden in China, waar heel wat onderdelen van de consoles geproduceerd zouden worden, dan hebben beide partijen nog steeds de mogelijkheid om uit te wijken naar andere landen. Denk hier bijvoorbeeld aan Vietnam of Taiwan om er maar twee op te noemen.

"I think Sony and Microsoft will quietly arrange for production in Taiwan and Vietnam (at a cost of maybe $5-10 per unit more at most) just to be safe,” zegt hij hierover. De gemiddelde meerkost van zo'n 5 à 10 dollar per console nemen ze er dan wel bij.

Dus al die paniekzaaierij is voor niks nodig zegt de brave man. We hebben nog een zee van tijd, en beide partijen hebben dus nog tijd genoeg om over alternatieven na te denken.