CD Projekt RED reageert op fans hun bezorgdheid over first-person view in Cyberpunk 2077

wo 13/06/2018
Lazlo
1 reacties

Cyberpunk 2077 was zonder twijfel één van de hoogtepunten van de voorbije E3-dagen. Ondanks de positieve reacties op de eerste beelden van de knappe spelwereld, reageren fans van ontwikkelaar CD Projekt RED verdeeld over één aspect van de game; het first-person aanzicht.

CD Projekt RED, bekend van The Witcher-faam, werkte tot op heden nog nooit aan een first-person RPG. Alle The Witcher-titels toonden Geralt of Rivia in alle pracht en praal vanuit een third-person aanzicht. Een hele hoop fans hebben het dan ook moeilijk met afscheid te nemen van die meer overzichtelijke view.

In een interview met de Amerikaanse tak van IGN reageert Peter Gelenscer (Lead Level Designer) op de kleine controverse. "First and foremost, I really enjoy all the attention the subject is getting, because it's important. This has been an educated decision. The first-person point of view is there so you can see things happening up close, and so you can really interact with things in a visceral manner. with the game world."

Met andere woorden werd de keuze voor dit nieuwe standpunt vooral vanuit een immersie-standpunt genomen. Op die manier zit je dichter bij de actie en kan je je beter inleven in de spelwereld.

Wat denk jij? Storm in een glas, of een belangrijke keuze?

 

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor

1reactie

Ik zou zeggen, eindelijk first person view. De immersie in een game is inderdaad veel beter van FP perspectief. Ze zouden anders wel net als bij ESO de keuze kunnen laten aan de gamer door zelf in uit te zoomen.

Rating:0