CD Projekt Red biedt refunds aan voor last-gen Cyberpunk 2077-versies

De kwaliteit van Cyberpunk 2077 op basismodellen van PlayStation 4 en Xbox One is beneden alle peil. Ontwikkelaar CD Projekt Red erkent dat het de game in een erbarmelijke staat verkocht heeft, verontschuldigt zich en biedt refunds aan.

In een statement op Twitter verontschuldigt de studio zich voor het achterhouden van gameplayfootage en screenshots op PlayStation 4 en Xbox One. Alle marketingmaterialen die we te zien kregen zijn representatief voor de game zoals die op een beefy gaming pc draait. Wie intussen gameplay vanop de last-gen consoles zag, weet dat dit verre van te vergelijken valt.

Aangezien PS4 en XOne gamers geen geïnformeerde aankoopsbeslissing konden nemen, biedt CD Projekt Red refunds aan voor die versies van het spel. De developers vragen echter nog even geduld voor iedereen die de game alsnog willen spelen en niet over een krachtiger gamingtoestel beschikken. Het belooft in de komende weken en maanden voortdurend de game te patchen en te fixen. Er staan alvast twee zeer grote patches in de steigers, aldus CD Projekt Red. De eerste lanceert in januari, de tweede in februari. Na deze patches zou de game op z'n minst acceptabel moeten zijn op last-gen consoles.

Hierbij geeft de studio wel aan dat de game ook na die patches er niet zal uitzien zoals de pc-versie die we op een high-end RTX-kaart krijgen. Een verschil dat uiteraard niet mag verbazen, gezien de zeven jaar oude consoles niet dezelfde rekenkracht kennen als veel hedendaagse gaming pc's.

Ben je niet tevreden over jouw Cyberpunk 2077-aankoop op PS4 of XOne en wil je jouw geld terug, dan kun je dat via PSN of de Xbox Store indien je een digitale copy aankocht. Voor boxed versies van de game moet je even gaan aankloppen bij de retailer waar je hem aankocht. Mocht die niet willen refunden, dan kun je een mailtje sturen naar helpmerefund@cdprojektred.com. Je moet er wel snel bij zijn, want op 21 december sluit CD Projekt Red die bewuste mailbox af.

Indien je niet helemaal mee bent met de huidige staat van de game, neem dan zeker eens een kijkje naar deze Digital Foundry-analyse van de last-gen console performance:

 
Releasedatum
12/10/2020
Beschikbaar voor

1 reactie

Er blijkt nogal wat onzekerheid over wie dan de verzendkosten van de boxed versies zal moeten betalen. Als dit een internationaal adres blijkt te zijn denk ik niet dat er veel mensen dit daadwerkelijk gaan terugsturen vanwege de hoge verzendkosten in vergelijking met de aankoopprijs van het spel zelf.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments