Castlevania krijgt animatiereeks op Netflix

do 09/02/2017
Lazlo
0 reacties

Intussen ligt de jongste Castlevania-game al een aantal jaren in de winkelrekken stof te happen en blijft het uitkijken naar ieder vaag signaal van een nieuwe titel in de serie. Eindelijk is er nieuws over een nieuwe Castlevania-titel, maar dan niet in de gebruikelijke videogame-vorm. De met vampiers overladen reeks krijgt een Netflix-animatieserie.

De adaptatie van de klassieker uit de jaren tachtig moet het vamire subgenre op zijn kop zetten.

Er liggen al meteen twee seizoenen van de reeks in de steigers, waarvan het eerste dit jaar nog het levenslicht zal zien. De tweede serie verschijnt volgend jaar.

De animatiereeks wordt onder de Netflix-vlag in elkaar gedraaid door producer Adi Shankar (bekend van Dredd en The Fame), ondersteund door schrijver Warren Ellis (auteur van de graphic novel Red) en Kevin Rolde (bezieler van animatiereeks Adventure Time).

Verdere details, waaronder een concrete releasedatum, de voice cast of de plot, blijft momenteel nog even koffiedik kijken. Shankar geeft wel alvast aan dat hij met zijn reeks het vampier-subgenre op zijn kop wil zetten en dat een donkere, satirische toon de focus is van zijn reeks.

Releasedatum
28/02/2014
Beschikbaar voor