Capcom onthult eerste details van Project Resistance

do 12/09/2019
Praga
0 reacties

Eerder deze week konden we al een eerste teaser tonen van Capcoms Project Resistance, een team based Resident Evil spin off. Vandaag maakt de ontwikkelaar, naar aanleiding van de TGS, meer details bekend.

Project Resistance wordt een asymmetrische online multiplayer game voor vijf personen, die coöp-gameplay met competitieve gameplay combineert en spelers de kans biedt hun eigen survival horror-ervaring te creëren. Vier Survivors moeten samenwerken om te ontsnappen aan een verraderlijk experiment en de gestoorde Mastermind achter de schermen te slim af te zijn. 

In elke 4v1-match, volgt één speler als Mastermind de vier survivors via een netwerk van beveiligingscamera’s, waarbij hij of zij de overlevers telkens een stap voor moet zien te blijven om hun ontsnapping te voorkomen. De Mastermind-speler moet een deck strategische kaarten gebruiken om een dodelijke hindernisbaan voor de Survivors te creëren, bijvoorbeeld door het oproepen van bloeddorstige wezens, het plaatsen van traps, het manipuleren van de omgeving, en het bevestigen van wapens aan de beveiligingscamera’s. Hij of zij kan de zombies in de game ook direct besturen.

Daarnaast kunnen Mastermind-spelers voor het eerst in de serie zelfs in de grote laarzen stappen van de torenhoge, dodelijke Tyrant. De Survivors moeten op hun beurt samenwerken als team om de aanvallen van de Mastermind af te slaan. Daarnaast moeten ze puzzelen om missiedoelen te halen en binnen de tijd uit de map te ontsnappen. Elke Survivor beschikt over unieke vaardigheden om het team te helpen de uitdagingen van de Mastermind te overwinnen en het sinistere experiment te overleven.

 

Releasedatum
2019
Beschikbaar voor