Call of Duty 2020 alpha build lekt op PSN, zombies keren terug

Er zal er daar eentje bij Activision of PlayStation niet goed slapen deze nacht... De Call of Duty-game van dit jaar, Cold War of niet, verscheen namelijk in embryonale vorm (om in bevallingstermen te blijven) op het PlayStation Netwerk. Een oplettende gynaecoloog of vroedvrouw? Wie zal het zeggen...

Feit is dat de Call of Duty 2020 alpha build 'per ongeluk' ontdekt werd in de PSN database. Dit werd ontdekt toen PS4 Database, een site die alle activiteiten op PSN catalogeert, een nieuwe entry aanmaakte voor een game genaamd The Red Door.

The Red Door heeft niet meteen een link met Call of Duty, maar de Content ID die heeft dat blijkbaar wel. Er staat namelijk het volgende bijgeschreven “EP0002-CUSA20074_00-COD2020INTALPHA1,” en dit betekent dat we te maken hebben met een alpha build van Call of Duty 2020. Dit werd ook nog eens bevestigd door PS4 Patches dat een flink aantal massieve patches ontdekte die de voorbije maanden werden doorgevoerd.

Nu is dit niet abnormaal aangezien spelontwikkelaars regelmatig in ontwikkeling zijnde builds delen met partnernetwerken zoals PSN, Xbox Live en Steam. En aangezien iedereen dezer dagen nogal van thuis uit zit te werken is het dus best normaal, al zal er natuurlijk vanuit het moederbedrijf zelf minder controle mogelijk zijn over wie, wat, waar en wanneer.

Maar dat is natuurlijk buiten de dataminers gerekend... Zo beweren sommigen dat ze de games' key art zouden ontdekt hebben, en dat het dus effectief zou gaan om Call of Duty: Black Ops Cold War. Al is daar nog steeds discussie over natuurlijk want volgens sommigen zou de ondertitel Cold War ontbreken op de cover.

Het meest intrigerende is echter het feit dat de zombiemodi zouden terugkeren, en meer nog, er zombies zouden toegevoegd worden aan Warzone. Volgens Modern Warzone bevatten sommige files acroniemen (een afkorting die wordt uitgesproken als een woord) voor campaign (CP), multiplayer (MP), Zombies (ZM), Warzone (WZ), en dus ook Zombies (WZZM).

Maar bon, ook hier dus afwachten en wachten op bevestiging van de uitgever/ontwikkelaar natuurlijk. Maar zombies in Warzone? Dat zou wel cool zijn...

Releasedatum
03/31/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments