Bevestigd: releasedatum én gratis next-gen upgrade voor FIFA 21

Tijdens het EA Play event afgelopen vrijdag kregen we de eerste (CGI) beelden te zien van FIFA 21. Naast de prachtige trap van Eden Hazard en het zweterige hoofd van Mbapé was er weinig speciaals te ontdekken. 

Waar we wél wat interessants konden terugvinden over de nieuwe versie van EA's voetbalgame, is de officiële website van FIFA 21. Want hoewel er in de trailer met geen woord over de releasedatum werd gerept, staat die wél mooi te blinken op EA's website. De game zal op 9 oktober 2020 beschikaar komen voor PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin enSteam.

Een ander interessant element dat we daar terugvinden is de introductie van Dual Entitlement. Een moeilijk begrip om te zeggen dat je een gratis upgrade naar de next-gen versie krijgt wanneer je de PlayStation 4 of Xbox One versie in huis haalt. Dit geldt zowel voor de digitale versies als de fysieke versies van de game. Hou er wel rekening mee dat je wel de PlayStation 5 mét discdrive koopt wanneer je een PS4-schijfje van FIFA 21 in huis hebt.

Een ander belangrijk element waarmee rekening gehouden moet worden, is dat enkel de vooruitgang van FIFA Ultimate Team zal worden overgedragen. De vooruitgang uit bijvoorbeeld de carrière is consolegebonden en zal dus niet getransfereerd worden naar de next-gen versie!

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments