Belgische regering start onderzoek naar EA's lootboxes

di 11/09/2018
Randy
1 reacties

Het zat er aan te komen, maar bij deze is het ook officieel bevestigd: de Belgische regering is een onderzoek gestart rond Electronic Arts nadat de uitgever weigerde om de lootboxes in FIFA aan te passen volgens de nieuwe wetgeving.

De Belgische Kansspelcommissie laat er in ieder geval geen gras over groeien. Lootboxes in games als FIFA 18, Overwatch en Counter-Strike: Global Offensive bleken allemaal in strijd te zijn met de Belgische regelgeving rond gokken en kansspelen en daarom dreigde de commissie met hoge boetes en gevangenisstraffen als uitgevers geen maatregelen zouden treffen om conform te zijn met de wet. De bewuste uitgevers kregen 8 weken de tijd om aanpassingen door te voeren vooraleer er juridische acties zouden worden ondernomen.

En dus is het moment aangebroken dat de Belgische regering er zich mee moeit, want in tegenstelling tot 2K Games, Blizzard en Valve heeft EA geweigerd om de lootboxes in FIFA aan te passen. Een officieel onderzoek naar de uitgever is nu afgetrapt. Electronic Arts zou ondertussen een bevelschrift ontvangen hebben en de zaak is overgemaakt aan de Brusselse onderzoeksrechter. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1reactie

Klopt niet volledig. Het parket van Brussel is een vooronderzoek gestart. Er is (nog) geen onderzoeksrechter aangesteld.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/09/10/brussels-parket-voert-onderzoek-...

Rating:0