Belgische onlineplatform 3D Aim Trainer maakt van miljoenen gamers scherpschutters

vr 24/05/2019
Praga
0 reacties

Of het nu in Fortnite, Call of Duty, Apex Legends of eender welke ander online shooter is, ik suck in shooters. Het lukt me wel om een aantal kills te halen, en niet als laatste te eindigen of af en toe eens een pot te winnen (in teamverband), maar wanneer ik er alleen voor sta, dan is het triestig  gesteld met mijn aiming skills. Ik ben er nochtans zeker van dat ik de tegenstanders raak, maar toch leg ik vaker het loodje dan zij. Misschien moet ik eens het Belgische online platform 3D Aim Trainer opzoeken...

Flick en Reflex, zo heet de trainingsmodule op het Belgische online platform 3D Aim Trainer waar miljoenen gamers wereldwijd dagelijks hun reflexen en aim trainen om bij de besten te horen.

Wat is 3D Aim Trainer? Een gratis online platform om je aiming skills te verbeteren.

Hoe? Door het nauwkeurig simuleren van FPS-games in een aanpasbare trainingsarena. Je kunt experimenteren met je FOV- en muisgevoeligheid (hipfire, ADS en scopes) om je aim te verbeteren en te oefenen in verschillende speltypen zoals 'tracking' en 'flick & reflex' tot je een pro-pro bent.

Welke games? Bij 3D Aim Trainer kan je je bekwamen of specifieke skills trainen voor 32 games, waaronder Fortnite, Apex Legends, Counter Strike GO (CSGO), Overwatch, Tom Clancy's: Rainbow Six Siege (RBSS), Player Unknown's Battleground (PUBG), Battlefield, GTA V, ARK, Paladins, Titanfall 2, Battleborn, Team Fortress 2, Warface, enzovoort.

De website, die nog maar een jaar live staat, trok inmiddels reeds 2 miljoen gamers aan van over de hele wereld.

Oprichters zijn drie Vlamingen uit Dendermonde, namelijk Miquel Matthys, medeoprichter 3D Aim Trainer, Robin Haegeman en Bernd Matthys, ooit een van de beste Belgische Battlefield-spelers. Deze laatste omschrijft 3D Aim Trainer als het juiste product op het juiste moment. Met esports-toernooien valt er nu immers heel veel poen te scheppen, en daar willen heel wat gamers graag een centje van meepikken natuurlijk. Alleen zijn straffe shooter skills niet voor iedereen weggelegd, maar dat kan door 3D Aim Trainer dus veranderen.

Dit alles door de juiste training aan te bieden want de onderliggende expertise is complexer dan je zou vermoeden. Matthys legt het zelf even uit: "Als je met je muis 1 centimeter beweegt, heeft dat in elk spel een andere impact op het scherm. Die sensitiviteit synchroniseren we in ons platform. Dat is cruciaal, want gamen heeft veel te maken met spiergeheugen en de coördinatie tussen ogen en handen. Als je verkeerd traint en een paar procent van de werkelijkheid afwijkt, heeft het totaal geen nut."

Daarnaast houdt hun platform ook rekening met welk wapen of met welk personage je speelt. Hoe? Door ervoor te zorgen dat de wapens dezelfde herlaadtijden, schietsnelheden en terugslag hebben, en dat personages even snel lopen en even hoog springen als in je favoriete games.

En zoals gezegd, de heren plukken de vruchten van hun noeste arbeid. Ze gaven hun job op en smijten zich fulltime op hun start-up. Verder kunnen ze rekenen op de financiële steun van een pas opgericht investeringsfonds van ondernemers zoals Hendrik Winkelmans (oprichter Fiets!) en Wouter Torfs. Daarbovenop gaan ze ook nog eens drie ontwikkelaars aannemen om hun 3D Aim Trainer te perfectioneren.

Heb je er zelf nood aan om je aiming skills te trainen, ik dus wel, breng dan een bezoek aan 3D Aim Trainer!