België en Nederland krijgen officiële League of Legends competities

ma 18/11/2019
Praga
0 reacties

Groot nieuws in de wereld van de esports van de Benelux. Riot Games, ontwikkelaar en uitgever van een van 's werelds populairste games, League of Legends, en het Belgische 4Entertainment hebben hun krachten gebundeld om twee afzonderlijke, officiële League of Legends-competities uit te bouwen in de Benelux.

Vanaf beginnen 2020 zullen zes teams, zowel in België als in Nederland, het tegen mekaar opnemen om het beste team van de Benelux te worden. Daarnaast maken ze kans op een prijzenpot van maar liefst 50.000 euro, én de mogelijkheid om zich internationaal te meten met teams uit andere regio's op de EU Masters. Dit toernooi is al jaren het startpodium voor aanstormende League of Legends-talenten.

Per jaar zijn er twee seizoenen, inclusief play-offs en finales. Op het einde van elk seizoen is er dus een Nederlandse en een Belgische kampioen. Dit moet zorgen voor continuïteit en stabiliteit binnen de Benelux. Maar nog meer is dit de ultieme mogelijkheid voor (beginnende) spelers om zich te ontwikkelen en zich in de spotlights te plaatsen. En zoals dat hoort voor een Benelux-competitie zijn spelers uit België, Nederland en de Benelux speelgerechtigd.

Voel jij of je team of je vrienden het kriebelen? Aarzel dan niet en schrijf je in! Vanaf vandaag, tot en met woensdag 4 december 2019 23:59, kunnen teams zich inschrijven voor zowel de Nederlandse als de Belgische versie van de competitie. Daarna gaan de geselecteerde teams in de genoemde competitie spelen en krijgen ze de begeleiding om een stabiele organisatie te zijn en/of te worden.

Zes teams spelen het eerste seizoen in 2020, waarna er in 2021 en 2022 extra plekken beschikbaar zullen zijn.

Pech gehad en niet geselecteerd? Dan hoef je nog niet te wanhopen! De teams die niet geselecteerd werden om aan het eerste seizoen van de nieuwe competities deel te nemen kunnen zich nog altijd inschrijven voor de League of Legends Open Tour. Dit is een serie van zeven toernooien met een prijzenpot van meer dan 10.000 euro, verdeeld over alle toernooien.

Het voordeel is dat de teams zich zodoende alsnog kunnen voorbereiden op het tweede seizoen van de Dutch League en de Belgian League.