Baldur's Gate 3 Early Access saves worden niet overgezet bij full launch

Fans van Larian, Divinity: Original Sin en uiteraard Baldur's Gate, waaronder ook ondergetekende, die beleven momenteel heel wat plezier met de Early Access-release van de game. Deze release, Act 1, is goed voor zo'n 20 à 25 spelplezier tot bij de launch in 2021. 

Vandaag vernemen we dat de saves van de Early Access-versie, inclusief dus je aangemaakte personages, afgelegde reis, gemaakte keuzes en beleefde avonturen, niet zullen overgezet worden naar de volledige launch. Dit wil dus zeggen dat je volledig vanaf nul zal moeten herbeginnen vanaf wanneer de game volgend jaar officieel verschijnt.

Op zich geen ramp trouwens. Ook al is alles nog niet optimaal, en is er nog wat werk aan de winkel, zeker op grafisch vlak, er valt zoveel te beleven, te doen en te kiezen in deze titel dat je maar al te graag opnieuw zal willen beginnen. 

"Early Access saves will not transfer over when the game fully launches at a future date."

We zijn er ons van bewust dat het een Early Access-versie is, en dat Larian elke week zijn best doet om bugs en andere problemen aan te pakken. De game zit goed in mekaar, de combat is pittig en zeker bij de conversaties en tussenfilmpjes zien de personages er schitterend uit. Het enige waar ik wat last mee heb is de combat. Er is geen grid te zien, net zoals in Gears Tactics, en je krijgt dus de keuze om je personages te moven waar ze willen. Maar het enige waar je kan zien hoeveel AP ze nog hebben is een geel balkje dat verschuift, en dat vind ik persoonlijk nogal onduidelijk.

Anderzijds een must have voor elke CRPG-fan!

 
Releasedatum
01/01/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments