Assassin's Creed-lek bevestigt PlayStation-evenement in februari

vr 10/01/2020
Praga
0 reacties

Iemand die dicht bij het team achter de nieuwe Assassin's Creed-game staat, of het nu de koffiemadam, persoonlijke assistent(e) of het lief van een medewerk(st)er is laten we in het midden lekte (was het dan toch de loodgieter?) heel wat nieuwe informatie over Ragnarok én misschien zelfs de PlayStation 5.

Volgens deze persoon zou de game, daadwerkelijk Ragnarok heten, en officieel aangekondigd/getoond worden op een groots PlayStation-event in februari (waar de PS5 dan officieel zou aangekondigd worden). 

De game zou crossgen verschijnen op zowel de huige als volgende generatie consoles, zijnde PS4 (Pro)/PS5, en Xbox One (X)/ Xbox series X, en dit op 29 september 2020. 

Vikings staan centraal en de hoofdrol is weggelegd voor een zekere Jora. Al staat Jora, man of vrouw dat kan je zelf kiezen, er niet alleen voor. Net als bij Ghost Recon Wildlands kan je ook in Ragnarok met zijn vieren aan de slag dankzij de drop in drop out co-op modus. Jora staat immers aan het hoofd van en groepje Vikings zo blijkt. Of je, net als in Breakpoint, verplicht bent om met anderen te spelen (ik hoop van niet) of dat je Viking-buddies worden aangestuurd door de AI is niet duidelijk.

Origins en Odyssey konden rekenen op een stevige RPG-motor, diverse skill trees, inclusief vette loot, en dat zou ook in deze nieuwe telg weer het geval zijn. Daar waar je in beide voorgangers je wapen kon upgraden en uitbouwen volgens je speelstijl, kan je dat nu ook maar er zijn twee verschillen. Enerzijds kan je nu runes gaan toevoegen aan je wapens om ze bijvoorbeeld te upgraden. Anderzijds echter zullen je wapens ook verslijten (zoals in WoW of FF XIV bijvoorbeeld) en zal je dus je duurzaamheid in de gaten moeten houden. Je kan je wapens repairen, of, en dat is het doel van de makers, meer diversiteit brengen in je wapenarsenaal.

Vikings legden niet alleen heel wat kilometers af op het land, maar ook op het water. Aangezien de game een immense open spelwereld heeft, zal je dus ook vaak op je Karve/Drakkar/Snek (een Viking-schip dus) doorbrengen. Ragnarok neemt je naast heel Noord Europa ook mee naar Parijs, York Kiev en Londen. Mensen die attent waren in de geschiedenisles of de serie Vikings volgen weten waarover we het hier hebben. De focus van je schip zou hier echter niet liggen op combat maar wel op het exploratiegegeven.

De Noorse versie van de arend Ikaros uit de twee voorgangers zou een raaf worden die beschikt over Odin sight.  

Cool is dat je nu ook een reputatiesysteem zou hebben, gebaseerd op de opdrachten die je uitvoert (of niet) voor bepaalde stammen en steden, de kledij die je draagt, de misdaden die je begaat en dat dit je populariteit gaat beïnvloeden bij bepaalde koninkrijken. 

Het plezantst echter, ruiken we een beetje For Honor-invloeden hier, is dat er Conquest battles (tegen Templars) zouden zijn in real time, net als dynamische oorlogsvoering tussen koninkrijken onderling. Nederzettingen kan je dan weer veroveren en gebruiken (of misbruiken) om er zelf beter van te worden, je invloed uit te breiden of je goud- en grondstoffenvoorraad aan te vullen.

En dan zijn er nog de large scale raids op forten en steden met nabijgelegen Viking-nederzettingen waarbij je zou kunnen samenwerken met andere spelers. 

Klinkt allemaal zo cool en zo vet dat we er, als zijnde een echte Viking-fan, vandaag al zin in hebben.