"Apex Legends' Battle Pass is saai!" zeggen de fans

do 21/03/2019
Praga
0 reacties

Sinds gisteren kunnen Apex-spelers aan de slag met Season 1 en de bijhorende Battle Pass. Voor 950 Apex Coins krijg je drie skins voor een aantal personages (Wraith, Lifeline en Mirage), drie Apex boxes, wat skins voor je wapens, poses, banners, trackers, en andere leuke items. Voor 2800 Apex Coins kan je de “Battle Pass Bundle” aanschaffen waarmee je meteen ook de eerste 25 levels (op 100) vrijspeelt en al het lekkers krijgt.

Enthousiast en grote Apex-fan die ik ben, kocht ik meteen de Bundel natuurlijk... Meteen 25 levels voorsprong, en een pak extra's... hoopte ik. Jammer genoeg valt er (om eerlijk te zijn) niet veel te rapen of te beleven. Ik moest eerst wel voor bijna 40 euro aan coins kopen (uiteraard...) maar bon "eens proberen he" zeggen we dan. En uiteraard was Octane (een post-apocalyptische versie van Oscar Pistorius) ook een extra reden.

De skins voor de drie personages? Zijn uiteraard de personages waar ik niet mee speel, en Mirage moest je sowieso al unlocken. Dus daar was ik er al aan voor de moeite. Coole quests die me zouden helpen in het stijgen van level naar level? Nope! Geen zoveel headshots links, revives rechts of door hoepels zweven maar gewoon spelen en XP verdienen om zowel in je gewone level als in je Battle Pass-level te stijgen.

Dus op zich gene vette en zijn centen eigenlijk niet waard deze eerste Battle Pass. Een mening die massaal gedeeld werd door de fans want ook zij vinden het maar niets, en vooral heel saai.

Uiteraard kwam de kritiek aan de oren van Respawn en zij zeggen daarover het volgende: "Wat beloningen betreft, hebben we geprobeerd om een ​​Battle Pass te creëren waarbij beginners en spelers die er van in het begin bij waren een sterk aanbod kregen van wapen- en cosmetics voor hun personage om hun initiële collectie met een grote korting aan te vullen. Daarnaast hebben we onze allereerste, in drie stadia evoluerende Legendary Havoc-wapenskins toegevoegd, aangevuld met Epische en Legendarische Apex-boxes. Deze beloningen allemaal bovenop de 1000 Apex Coins die je kunt verdienen via de Battle Pass, én die je kan gebruiken om de volgende Battle Pass te ontgrendelen. "

Waarom geen opdrachten of quests dan? Omdat Respawn met deze eerste Battle Pass de mensen het spel wil aanleren, en wil laten experimenteren terwijl ze daarvoor met leuke loot beloond worden. Iets waar de fans zelf dus duidelijk anders over denken. En wat mij betreft iets waar Respawn toch nog veel kan van leren van Epic Games want die hun Fortnite Battle Pass is steeds weer een must have voor de fans.

Releasedatum
04/02/2019
Beschikbaar voor