"Alle recente GTA VI-lekken zijn nep!" zegt Kotaku's Jason Schreier

di 02/07/2019
Praga
0 reacties

De voorbije dagen leek het wel alsof Rockstar één grote zeef was. Van alle kanten kwamen er berichten van betrouwbare bronnen die beweerden dat ze allerlei informatie hadden over GTA VI. De perfecte clickbait uiteraard voor de komkommertijd waarin we aanbeland zijn met de vakantieperiode.

De ene keer was het hoofdpersonage een vrouw, dan weer een man, dan nam de game ons mee naar Vice City, dan weer naar Rio en zo kunnen we nog tientallen lijnen volschrijven.

Een deel van die gelekte informatie werd verspreid door ene JackOLantern1982 op Reddit. Volgens hem, en vooral zijn twee vrienden die bij zowel Kotaku als PC Gamer werken, en als kers op de taart nog een goede vriend die bij Rockstar werkt, beschikte hij over betrouwbare insider informatie die hij dus met de wereld wilde delen. (Iets wat trouwens heel lief is van hem, want hij had die info evengoed voor zichzelf kunnen houden.)

Gelukkig is er Kotaku's Jason Schreier om ons van die zever af te helpen. Jason is wel iemand die goede relaties heeft binnen de gamesindustrie, en wel iemand die contacten heeft waar hij op kan rekenen, en die meermaals met betrouwbare informatie uitpakt/lekt. Op basis van de informatie die Jason heeft schrapt hij een heel deel van de beweringen waar Jack mee uitpakt op Reddit.

En geef toe, Rockstar is niet meteen een studio waar je lekken moet verwachten. Ubisoft daarentegen...