Alle hoofden richting FIFA18 eWorld Cup.

zo 18/03/2018
JelleV
0 reacties

Steeds meer voetbalbonden lijken de stap te zetten richting een virtuele variant. Binnen drie maanden gaat de FIFA eWorld CUP 2018 Grand Final van start en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Naast het spektakel op en naast het virtuele veld, blijkt er ook interesse te zijn van de verschillende voetbalbonden. Het lijkt wel of iedereen mee op de kar wil springen en hun kandidaat wil afleveren voor dit prestigieuze toernooi.

LaLiga eSports.

Onlangs hebben we jullie verteld dat zowel de Amerikaanse eMLS als de Australische e-League gestart zijn. Deze week hebben we vernomen dat ook de organisatie rond de Spaanse LaLiga op zoek gaat naar de beste Spaanse FIFA-speler.

Op 19 maart vindt het eerste van vier kwalificatietoernooien van start. Deze staan open voor iedereen, woonachtig in Spanje. De winnaars van deze vier toernooien zullen het uiteindelijk tegen elkaar opnemen om uit te maken wie de eerste Virtual LaLiga eSports-titel op zijn naam mag zetten. De uiteindelijke winnaar mag de Spaanse kleuren gaan verdedigen op de FIFA eWorld Cup.

Virtuele Bundesliga 2017/2018.

Ook in Duitsland draait de eSportscompetitie op volle toeren. Afgelopen weekend trokken 128 Duitse FIFA-spelers ten strijde, met als inzet een plek in de finale. Bekende en onbekende gezichten werden door hun club voorbereid voor dit toernooi. Hier werken ze niet met een reguliere competitie, maar met kwalificatietoernooien.

De spelers die door het kwalificatietoernooi geraken zullen het in het finaleweekend, op 1 april in het Duitse Voetbalmuseum in Dortmund, opnemen tegen elkaar maar ook tegen de reeds gevestigde waarden in de Duitse eSports-scene. Hieronder de Duitse titelverdediger alsook 7 deelnemers die een Wildcard wisten te bemachtigen.

Ook Japan zwicht voor FIFA eSports.. Om hun 25ste jubileum te kenmerken slaan ze in de Japanse voetbalcompetitie een nieuwe weg in. Vanaf 30 maart starten zij met de eJ. League. De winnaar van deze Meiji Yasuda eJ. League krijgt een EA Sports FIFA 18 Global Series Playoff ticket voor de FIFA eWorld Cup.

In maart is er ook bekendgemaakt dat de Poolse Ekstraklasa ook een virtuele variant zal krijgen. Momenteel is hier nog niet veel over gekend, maar dat zal de komende maanden wel naar buiten komen.

Kai Wollins, eSporter van Manchester City.

Ook zijn er enkele interessante transfers gebeurd binnen de FIFA-community. Zo is Manchester City erin geslaagd om huidig wereldkampioen Kai “DETO” Wollins te strikken. Zo trekken de Citizens een tweede esporter aan, naast Marcus Jorgensen die al eerder gecontracteerd werd.

 

Mohamad Al-Bacha, FIWC 2016 - Wereldkampioen.

Ook Mohamad “Bacha” Al Bacha is terug van weggeweest. De FIWC-kampioen van 2016 had eind vorig jaar aangekondigd de samenwerking met zijn toenmalig eSports-team niet te verlengen. Nu heeft hij onlangs bekendgemaakt dat hij zich heeft aangesloten bij Team Ares. Hierdoor trekt de Noor richting het Verenigd Koninkrijk en zal hij daar ook deelnemen aan de Gfinity Esports Elite Series. Hij hoopt hier zijn skills verder te ontwikkelen en opnieuw zijn winnende vorm te behalen, zodat hij zich terug kan kwalificeren voor een plekje in de eindronde van de FIFA eWorld Cup.

Zoals je kan zien staan er heel wat dingen te gebeuren. Ook zal de ontknoping in de Nederlandse e-divisie, de Franse Orange e-Ligue 1 en de Oostenrijkse eBundesliga  ongetwijfeld een sterke kandidaat opleveren die zijn of haar natie zal verdedigen op hun weg naar de FIFA eWorld CUP 2018 Grand Final.

Maar eerst is het aftellen naar de tweede Champions Cup die zal plaatsvinden van 13 tot 15 april in Manchester. Tijdens de FUT Champions Cup Manchester zullen opnieuw 128 deelnemers ten strijden trekken om de titel, alsook de vette prijzenpot van 200.000 Amerikaanse dollars. Maar wat misschien nog belangrijker is voor de deelnemers, de top 8 op beide consoles, kwalificeert zich automatisch voor de Global Series Playoffs later op het jaar.

Er staat dus voor iedereen heel wat op het spel!

Releasedatum
29/09/2017