Alienware laat zich inspireren door Nintendo en bouwt Switch-achtige handheld pc

di 07/01/2020
Lazlo
0 reacties

Alienware komt tijdens CES (Consumer Electronics Show) op de proppen met een handheld pc die wel heel veel weg heeft van de Nintendo Switch. Het hebbeding heet Concept UFO, draait Windows 10 en is momenteel enkel maar een prototype.

Alienware is geen onbekende in de wereld van pc gaming. Het is een merk dat met gemak naast namen als Razer en HP OMEN kan staan als kwaliteitslabel. Net als die twee andere merken, wil Alienware vanuit de pc-hoek ook innoveren op andere markten. Met name handheld, deze keer.

En daarom komt de computerbouwer tijdens CES 2020 in Las Vegas op de proppen met de Alienware Concept UFO. Een handheld gaming device dat eigenlijk gewoon een pc is, verpakt in een Nintendo Switch-lichaam. Het ding draait Windows 10, heeft een tiende generatie Intel-chip onder de motorkap, verbindt met WiFi en biedt bluetooth-connectiviteit. Oh ja, en je krijgt twee USB-C poorten. Eentje daarvan kan je bijvoorbeeld voor een externe monitor gebruiken, al heb je ook een dock zoals de Switch die heeft.

Het meest opvallende aan de Concept UFO is uiteraard de wel zeer herkenbare look. Het centrale scherm wordt geflankeerd door twee aanschuifbare controllers die je overduidelijk aan de Joy-Cons van de Switch doen denken. Alienware belooft echter ook toetsenbord en muis-functionaliteit, dus je kan het ding ook gewoon echt als een pc bespelen.

Het doel van Alienware is om de uitgebreide bibliotheek aan pc-games on the go the kunnen spelen. Het toestel zou ook een pak krachtiger moeten zijn dan de Switch, al weten we nog niet veel over de organen van het hebbeding. Een hands-on preview op The Verge heeft het in ieder geval al over een pak mooiere visuals dan de Switch-ports van bepaalde games.

De Concept UFO duikt op in tijden waarin er gefluisterd wordt over een krachtigere Nintendo Switch Pro die in de maak zou zijn. Als de UFO in zijn opzet slaagt, zou het wel eens een interessante concurrent kunnen worden voor een meer capabele Switch-console.

Er is echter nog geen prijs voor de Concept UFO bekend, noch is er een releasedatum. Het gaat immers slechts om een prototype. Bekijk dit dus zoals een concept car op een autosalon. Dit is niet noodzakelijk gemaakt om echt uit te brengen, maar eerder om eens te testen welke richtingen gaming in kan evolueren naar de toekomst toe. Ik ben in ieder geval wel te vinden voor wat pc-gaming on-the-go. Stel je voor dat je de grote titels van 2020 zoals Cyberpunk 2077 onderweg kan spelen op een draagbare pc die meer aanvoelt als een console. One can only dream ...