Activision bemachtigt luguber patent voor microtransacties

wo 18/10/2017
Martijn
1 reacties

Activision heeft twee jaar geleden een patent aangevraagd dat hen vandaag door het Amerikaanse patentbureau werd toegewezen.

Het patent draait met name om microtransacties en de matchmaking van online games. Normaal wordt een speler verbonden met mensen van een gelijkwaardig niveau, maar het patent beschrijft een methode waarmee een nieuwe speler juist verbonden wordt met spelers die al veel ervarener zijn. Hiermee hoopt Activision de nieuwe speler lastige tijden te bezorgen, waardoor deze zich eerder geneigd moet voelen om door middel van microtransacties bijvoorbeeld betere wapens te kopen.

Na aanschaf van wapens met echt geld, zal het systeem ervoor zorgen dat de speler juist tijdelijk met veel 'zwakkere' spelers verbonden wordt. Hierdoor zal de speler nog beter presteren en moet deze het gevoel krijgen dat de wapens het geld ook echt waard zijn. Daarmee hoopt de uitgever ervoor te zorgen dat spelers ook vaker met echt geld items zullen kopen.

Het patent heeft voor de nodige ophef gezorgd, waarop Activision inmiddels heeft gereageerd. Het bedrijf gaf aan dat het dit patent in oktober 2015 heeft aangevraagd, maar dat het nog nooit van het matchmakingsysteem gebruik heeft gemaakt in een game. 

1reactie

Als ze dat gaan beginnen gebruiken, dan kan Activision naar mijn steun onmiddellijk fluiten. Geen denken aan dat ik ooit nog een game van hen dan nog maar durf te promoten.

Rating:0